lauantai 31. toukokuuta 2014

KYMPIN KISA JA UUSI ENNÄTYS


Eilen osallistuin Pöljällä Forte Sport Maantiejuoksuun. Tämän pienen tapahtuman hauskin yksityiskohta oli yllä olevassa kuvassakin näkyvä piirretty reittikartta :) Siitä piti yrittää tulkita juoksureittiä.

Ilmoittauduin kilpasarjan sijaan kuntosarjaan. Ajattelin, että muut ovat kuitenkin oikeita urheilijoita, etten kehtaa näin pienessä kisassa mennä hölköttelemään heidän kanssaan samaan sarjaan. Välillä tällaisena tavallisena kuntoilija mietityttää koko kisoihin osallistuminen, kuinka hyvä tulisi olla, että niihin kehtaa osallistua. Olen osallistunut vasta muutamiin kisoihin, mutta jokin niissä vain viehättää ja pakko niihin on osallistua vaikka kisajännityksessä tuleekin ajateltua, että miksi sitä pitää itseään kiusata tällä tavalla. Ehkä kisoissa parasta on se, että niissä saa itsestään enemmän irti kuin treeneissä ja ehkä vasta viralliset kisatulokset ovat itsellekin todiste omasta kunnosta.


Sää suosi eilen siinä mielessä, että ainakaan helteestä ei tarvinnut kärsiä. Asteita oli noin kahdeksan, tuuli melko kovaa ja välillä satoi vettä. Hanskat olisivat olleet tarpeen, kädet kun olivat aivan jäässä juoksun jälkeen.

Tämän vuoden tavoitteena oli juosta kymppi alle 47 minuuttiin. Lähdin siis yrittämään 4:40/km vauhtia. Reitti koostui neljästä kierroksesta. Ensimmäisen kierroksen juoksin kisahuumassa aivan liian kovaa, keskivauhti näytti 4:20/km. Jotenkin kisafiilis ja muut juoksijat saavat aikaan sen, että sitä tulee alussa juostua niin fiiliksissä ettei vauhdin edes huomaa olevan liian kovaa. Toisella kierroksella hidastin hieman vauhtia, jottei juoksu hiipuisi loppua kohden liikaa. Toisen kierroksen jälkeen keskivauhti oli hieman alle 4:30/km. Kolmannella kierroksella mietin jo, että tämä on ihan hirveää enkä kyllä jatkossa enää osallistu kympin kisoihin. Juoksu tuntui paljon pahemmalta kuin parin viikon takainen puolikas. Epäilytti myös, että jaksanko muka tätä vauhtia loppuun asti. Viimeinen kierros meni sinnitellessä ja lopussa kello näytti ajaksi 46:32. Oma mittari näytti matkaksi yli kymmentä kilometriä ja palkintojenjaossa selvisikin, että reitin tarkka mitta olikin 10,45 kilometriä. Kympin aika olikin siis paljon kovempi kuin mihin olisin arvannut pystyväni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti