torstai 22. toukokuuta 2014

PUOLIMARATONILLE VALMISTAUTUMINEN


Viimeisen kunnon treenin ennen puolimaratonia tein viikkoa ennen kisaa. Viimeisellä viikolla koiran lenkityksen lisäksi tein vain kaksi puolen tunnin hölkkälenkkiä. Hölkkälenkit tein keskiviikkona ja perjantaina ja kisat olivat lauantaina klo 11.15. Edellisen viikon treenit saivat ilmeisesti aikaan sen, että viikko kerkesi melko pitkälle ennen kuin tuntui, että jalat ovat palautuneet.

Kisa-aamuna heräsin jo ennen kuutta. Koiran lenkityksen jälkeen aamupalaksi puuroa ja leipä, vettä join myös runsaasti aamun aikana. Noin pari tuntia ennen starttia söin vielä yhden leivän. Olimme Joensuussa perillä noin pari tuntia ennen starttia. Haettiin numerolappu ja katsottiin maratonin lähtö, mutta muutoin lähinnä odoteltiin omaa starttia. 

Olin pakannut mukaan sekä lyhyt että pitkähihaisia vaatteita. Onneksi valitsin kisaan shortsit ja t-paidan, vaikken niin vähillä vaatteilla ollut tänä keväänä vielä ehtinyt juostakaan. Noin puoli tuntia ennen starttia aloin valmistautumaan omaan juoksuun. Hölkkäilin ja juoksin muutaman pätkän tavoitevauhtia. Vaikka juoksu ei kovin hyvin lämmittelyssä kulkenutkaan, päätin ottaa tavoitevauhdiksi 5 min/km. Sitten vain lähtöviivalle ja kohti uutta ennätystä.


Muistilista seuraavaa kisaa ajatellen:
  • Viimeinen viikko vain kevyttä, helppoa liikuntaa. Edeltävän viikon voi vielä treenata normaalisti.
  • Aikatauluta kisapäivän syömiset ja juomiset, jotta kerkeät tankata tarpeeksi, mutta kisaan lähtiessä ruoka on kuitenkin ehtinyt sulaa.
  • Jos on enemmän kuin kymmenen astetta lämmintä, tarkenee shortseilla ja t-paidalla. Jos on yli viisitoista astessa, juo joka juomapisteellä.
  • Jos tavoitteena on ennätys, ota riski ja juokse alusta alkaen tavoitevauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti