tiistai 20. toukokuuta 2014

UUSI ENNÄTYS!

Lauantaina osallistuin toista kertaa Joensuun puolimaratonille. Parit viimeiset kisat olivat jääneet sairastelun vuoksi välistä, joten olin odottanut pitkään, että pääsisin testaamaan kuntoani. Olin varma, että ennätys syntyisi ja salaa toivoin pääseväni 1:45 aikaan.Pisin lenkki vitosen vauhtia oli ollut 13 km, joten hieman tavoiteajan saavuttaminen epäilytti. Päätin kuitenkin lähteä yrittämään vitosen vauhtia. Ensimmäiset kolme kilometriä olivat ehkä juoksun vaikeimmat. Viime hetkillä alkanut jännitys sai aikaan sen, että mahaan koski ja mietin, että mitähän tästä tulee. Keli oli myös yllättävän lämmin, kestän huonosti lämpöä, joten olin toivonut mahdollisimman viileää keliä. Se kuitenkin auttoi, kun välillä juostiin varjossa ja tuulikin mukavasti. Aiemmasta poiketen päätin myös juoda joka juomapisteellä. Pikkuhiljaa juoksu alkoi onneksi kulkea paremmin eikä vauhdin ylläpitäminen tuntunut vaikealta. Vatsaan kyllä koski välillä, mutta yritin olla ajattelematta asiaa. Puolessa välissä keskivauhti oli noin 4:54/km.

Viime vuonna juoksu kulki hienosti kuuteentoista kilometriin asti, kunnes loppumatka oli tuskaista. Nyt juoksu kulki kuitenkin hyvin, eikä missään vaiheessa tuntunut niin tuskaiselta kuin viime vuonna. Tottakai loppupuolella alkoi jo hieman väsyttää ja toivoin jo olevani maalissa. Vauhti oli pysynyt suunnilleen samana koko kisan ajan ja yritinkin psyykata itseäni jatkamaan samaan tahtiin. Mietin, että onneksi olen terve ja voin juosta. Edelliset kisat, kun olivat tosiaan sairastelun vuoksi jääneet välistä. Kisojen loppupuolella minua auttaa se, että en ajattele jäljellä olevia kilometrejä vaan aikaa. Jos jäljellä on enää 15 minuuttia, niin kyllähän sen nyt aina jaksaa juosta. Viimeiset pari kilsaa yritinkin juosta niin kovaa kuin pääsin ja ohittelin useamman juoksijan. Lopussa kello näytti 1:42:31! Aivan uskomatonta! Pariin otteeseen piti vilkaista kelloa, kun en ollut uskoa näkemääni. En ollut edes uskaltanut ajatella noin hyvää aikaa.
Viime vuonna olin aivan poikki juoksun jälkeen, mutta nyt fiilis oli melko hyvä eikä huonoa oloa tullut. Parasta tavoitteen saavuttamisessa ja tuloksen parantamisessa on se, että tietää treenanneensa tai tehneensä ainakin jotain oikein.


Joensuun kisassa parasta on reitti. Mäkiä ei juuri ole, joten ennätysten yrittämiseen reitti sopii hyvin. Kisan alussa juostaan kaksi kierrosta urheilukentällä, siinä on hieman tungosta, mutta sen jälkeen saa juosta rauhassa eikä aikaa kulu ihmismassojen välissä pujotteluun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti