sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

JUKKA VILJANEN, ASENNETTA PELIIN

Arno Seiron ja seikkailujuoksija Jukka Viljasen kirjassa Asennetta peliin käsitellään tavoitteiden toteuttamista. Kirjan tekee mielenkiintoiseksi se, että suurin osa esimerkeistä liittyy jollain tapaa juoksemiseen. Kirja ei tarjoa mitään mullistavia keinoja tavoitteiden saavuttamiseen, mutta sisältää kuitenkin sellaisia asioita, joista jokainen voisi ottaa oppia.

Alle poimin muutaman kirjassakin esiin tulleen asian, jotka ainakin juoksemisessa ovat auttaneet tavoitteiden saavuttamisessa:

  • Ota oppia muilta. Itse luen mielellään muiden treeneistä ja esimerkiksi juoksukoulussa sain paljon hyviä vinkkejä treenaamiseen.
  • Tavoitteet saavuttaakseen on oltava kurinalainen ja treenattava suunnitelmallisesti. Hyvä idea on esimerkiksi suunnitella sunnuntaina seuraavan viikon treenipäivät ja treenit.
  • Kun on vaikeaa, kannattaa ajatella kuinka hyvältä tuntuu, kun tavoite on saavutettu. Aina juoksemaan lähteminen ei kiinnosta, etenkin silloin olisi hyvä miettiä tavoitettaan ja sen saavuttamista.

En ole juuri lukenut tämän tyyppisiä kirjoja, mutta tästä kiinnostuin, koska esimerkit liittyvät urheiluun. Kirjaa voi toki suositella vaikkei juoksusta olisikaan kiinnostunut, ohjeet ovat sovellettavissa minkä tahansa tavoitteen saavuttamiseen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti