sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

UUDET JUOKSUKENGÄT

Vihdoin löysin viime viikolla uudet juoksukengät. Edellisen vuoden juoksin Mizunon Wave Elixir kengillä. Ne olivat kevyet kilpakengät, joissa oli hyvä juoksutuntuma. Jos tämän mallin valmistusta ei olisi lopetettu, olisin varmaan ostanut samat kengät uudestaan. Ennen Mizunoita juoksin aina Asicsen kengillä. Ensin Nimbuksilla kunnes viime keväänä testasin Trainereita. Trainerit eivät kuitenkaan kestäneet puoltakaan vuotta, kunnes päällys oli jo täynnä reikiä. Tämän jälkeen päätin, että on aika kokeille muitakin merkkejä. 

Vauhtikestävyyslenkeille ostin Adidaksen Adizero Adios Boost kengät. Testasin kenkiä ensimmäisenä kuitenkin 17 kilometrin peruskestävyyslenkillä ja juoksutuntuma oli mainio. Kengät muistuttivat paljon Mizunoita, onneksi. Pohja on ohut, joten isommat kivet tuntuvat pohjan läpi, mutta koska juoksen pääosin asfaltilla ei tästä ole haittaa. Ensituntuma kengistä oli siis loistava.


Pidemmille lenkeille valitsin hieman vaimennetummat ja tukevammat kengät, Mizunon Wave Riderit. Nämä tuntuivat kaupassa heti istuvan jalkaan hyvin ja koko oli juuri sopiva. Melkein kaikissa muissa kengissä olisin tarvinnut vielä yhden koon kahden koon väliltä. Testasin kenkiä ensimmäisenä kevyellä hölkkälenkillä, en kuitenkaan ollut näistä yhtään niin vakuuttunut kuin Adidaksista. Edellisten Mizunoiden myötä totuin kevyisiin ohutpohjaisiin tossuihin, joten korkea kantaosa vaatii totuttelua. Adidaksilla voisi samantien lähteä pitkälle lenkille, mutta Mizunoita taidan käyttää ensin vain lyhyemmillä lenkeillä.Esimerkiksi Juoksija-lehden sivuilta löytyy hyviä vinkkejä kenkien valintaan sekä kenkäklinikasta arvioita eri kengistä. Itse otan kenkien valinnassa huomioon usein seuraavat tekijät:
  • koska jalka turpoaa päivän mittaan, sovitan kengät aina iltapäivällä.
  • kauppojen sovitussukat ovat usein tennissukkia, joten otan omat juoksusukat mukaan
  • toinen jalka on hieman isompi, joten kokeilen kenkiä kunnolla molempiin jalkoihin ja yleensä valitsen juoksukengiksi tavallista kokoani isommat kengät.
  • mietin mihin tarkoitukseen kenkiä tarvitsen ja otan selvää minkälaisia kenkiä on tarjolla ja miten niitä on arvioitu. Luotan kuitenkin omaan tuntemukseen, testivoittajat eivät välttämättä istu omaan jalkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti