keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

VIIKON 23 TREENIT

  • ma: lepo
  • ti: VK 48 min, 10,53 km, 4:51/km
  • ke: 43 min palauttava
  • to: lepo
  • pe: VK 60 min, 12,13 km, 4:57/km
  • la: PK 59 min, 10,87 km, 5:26/km
  • su: PK 116 min, 20,7 km, 5:37/km

Viikon treenit aloitin tiistaina. Noin kymmenen kilsan vauhtikestävyystreeni sujui ihan hyvin siihen nähden, että olo oli väsynyt jo lenkille lähtiessä. Aina juoksemaan lähtö ei hirveästi innosta, mutta koskaan ei ole lenkin päätteeksi harmittanut, että tuli lähdettyä. Vielä viikon vaihteessa mietin osallistumista Varkauden puolimaratonille lauantaina, mutta helteen vuoksi päätin jättää kisat välistä ja treenata viikon ihan normaalisti.

Keskiviikkona vuorossa oli kevyt palauttelulenkki ja torstaina lepopäivä.

Perjantaina asteita oli 28 ja hieman hirvitti lähteä vauhtikestävyyslenkille. Viime kesänä kovien treenien teko helteellä oli todella vaikeaa ja usein lenkit jäivätkin hieman lyhkäisiksi. Nyt juoksu ei tuntunut niin pahalta kuin millaiset muistot viime kesän helteiltä olivat. Valitsin reitin niin, että suurimman osan ajasta pystyin juoksemaan varjossa ja olin tyytyväinen kun sain lenkin venytettyä tunnin pituiseksi. Tavallista rankemmalta juoksu kuitenkin tuntui ja loppuillan olin aivan poikki.Lauantaina lähdin juoksemaan heti herättyäni, jotta välttäisin pahimman helteen. Aamulenkit tuntuvat
aina hieman tavallista raskaammilta, mutta peruskestävyyslenkin pystyy juoksemaan heti herättyäänkin. 

Sunnuntain pitkällä lenkillä ei ollut enää tietoakaan edellispäivien helteistä. Heti lenkin alussa alkoi sataa ja sitä kestikin sitten puolitoista tuntia. Kovin mielekästä juokseminen ei ollut, mutta juoksu kulki kuitenkin kevyesti. Tarkoitus oli pitää vauhti mahdollisimman rauhallisena ja juoksu tuntuikin melkoiselta hidastelulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti