perjantai 25. heinäkuuta 2014

YLIPITKÄ LENKKI

Tiistaina juoksin pitkästä aikaa ylipitkän lenkin. Matkaa kertyi 30 kilometriä aikaa 2:45 ja juoksu kulki koko matkan yllättävän hyvin. Lenkin lopussakin oli vielä sellainen olo, että muutaman kilometrin olisi jaksanut vielä lisää. Juoksusta jäi hyvä fiilis ja luottavainen olo maratonia ajatellen. 

Se miten juoksu kulkee on usein ihan päivästä kiinni. Alkukuusta juoksin suurin piirtein samaa vauhtia kymmenen kilometriä lyhyemmän lenkin ja se lenkki tuntui paljon rankemmalta. Silloin maratonin juokseminen 5:30/km vauhdilla arvelutti, mutta tämän viikon lenkin perusteella sen pitäisi olla ihan mahdollista.

Lähdin lenkille jo aamulla kahdeksalta, jotta välttyisin pahimmalta helteeltä. Onneksi välillä oli pilvistä ja tuulikin hieman, niistä sai kaivattua viilennystä. Yleensä pitkillä lenkeilläkin on mukana vain vettä, mutta nyt testasin muutaman geelin ja urheilujuomaa. Ehkä lenkin sujumiseen vaikuttikin se, että geeleistä sai lisäenergiaa ja nestettä oli tarpeeksi, kun pysähdyin muutaman kerran täyttämään juomapullot.

Välillä juoksu sujuu ja lenkeistä jää tosi hyvä fiilis, tämä oli sellainen päivä. Onnistuneen lenkin jälkeen ei oikein enää malttaisi odottaa maratonia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti