sunnuntai 3. elokuuta 2014

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 31 • ma: Lepo
 • ti: PK 60 min, 10,8 km, 5:36/km
 • ke: VK 4x2km, 4:45-4:51/km
 • to: Lepo
 • pe: PK palauttava 46 min, 7,8 km, 5:52/km
 • la: PK palauttava 45 min, 7,7 km, 5:54/km
 • su: PK pitkä, 120 min, 21,7 km, 5:31/km


 • Viikon ensimmäisen treenin tein tiistaina. Vuorossa oli tunnin peruskestävyyslenkki hieman tavallista hitaammin. Tuntiin kilsoja kertyi 10,8 km.

  Keskiviikkona juoksin viikon ainoan vauhtikestävyystreenin. Helle kävi hieman voimille, mutta juoksu kulki kuitenkin ihan hyvin. Juoksin noin puolimaratonin vauhdilla neljä kahden kilometrin vetoa minuutin palautuksilla.

  Torstaina pidin lepopäivän ja perjantaina ja lauantaina oli tarkoitus juosta kevyet kolmen vartin palauttelulenkit. Juoksin pääosin metsässä eli tavallista pehmeämmällä alustalla. Perjantain lenkki sujui kevyesti, mutta lauantain lenkille sattui aika monta ylämäkeä, joten lenkistä ei tullutkaan niin kevyttä kuin oli tarkoitus tai mitä vauhdin perusteella luulisi. Päivällä koiraa lenkittäessä otin vielä muutaman juoksuaskeleen ja pohkeet tuntuivat yllättävän tukkoisilta. Yleensä juoksen asfaltilla, joten ehkä mäkien lisäksi pehmeähkö alusta sai pohkeet tukkoisiksi.

  Sunnuntaille oli luvattu taas kunnon hellettä, joten lähdin pitkälle lenkille aamulla jo heti kahdeksan jälkeen. Heti alussa tuntui, että pohkeet eivät olleet aivan palautuneet ja juoksu tuntui hieman raskaalta. Onneksi puolen tunnin jälkeen jalat alkoivat kuitenkin hieman vertyä. Kahden tunnin lenkille tuli mittaa 21,7 km, keskivauhti siis 5:31/km. Hieman tukkoisia jalkoja lukuun ottamatta, lenkki sujui hyvin ja olo oli hyvin energinen vielä lenkin jälkeen. Lenkin ajoitus onnistui myös hyvin. Taivas oli koko aamupäivän tasaisen harmaa, joten pitkästä aikaa sai juosta kärsimättä liiallisesta kuumuudesta.

  Testailin pitkällä lenkillä taas geelejä ja urheilujuomaa. Normaalisti en kahden tunnin lenkille ottaisi geelejä mukaan, mutta maratonia varten on testailtava kuinka vatsa näitä kestää. Ainakin tähän asti on tuntunut, että nämä toimivat hyvin. 

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti