lauantai 23. elokuuta 2014

VIIKON PITKIS

Tänään juoksin viikon pisimmän lenkin. Tavoitteena oli juosta puolestatoista tunnista kahteen ja pitää vauhti hitaampana kuin 5:30/km. Puoleen väliin asti juoksu tuntui todella kevyeltä ja oli tosi hyvä fiilis juosta. Tunnin jälkeen askel alkoi kuitenkin painaa ja jalat tuntuivat yllättävän väsyneiltä. Juoksin noin puolitoista tuntisen torstaina, joten ilmeisesti jalat eivät olleet tästä vielä palautuneet. Lenkin kesto oli noin 1:43 ja vauhtikin (5:34/km) pysyi aisoissa. On ollut aika sateista, mutta onneksi tänään lenkin ajoitus onnistui ja kerkesin kotiin ennen sadetta.
Maratoniin on kaksi viikkoa, joten tämän päivän lenkkiä pidempää en enää juokse ennen sitä. Yhden puolitoista tuntisen juoksen vielä ensi viikolla, mutta yritän siinäkin pitää vauhdin hyvin maltillisena.

Vielä alkuvuodesta kärsin usein pitkien lenkkien jälkeen päänsärystä. Nyt, kun otan lenkeille mukaan joko vettä tai urheilujuomaa ei päänsäryistä ole tarvinnut enää kärsiä. Olen myös pyrkinyt entistä enemmän kiinnittämään huomiota siihen, että pitkien lenkkien jälkeen tulee syötyä ja juotua riittävästi. Olo onkin nykyään lenkkien jälkeen paljon parempi ja energisempi kuin ennen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti