perjantai 19. syyskuuta 2014

LOPPUVUODEN TAVOITTEET

Nyt kun maraton on juostu, on aika miettiä uusia tavoitteita loppuvuodelle. Oikeastaan ei tarvinnut paljon miettiä, kun ennätys puolikkaalle oli jo  mielessä. Sitä siis tavoittelemaan seuraavaksi. Kovin monia kisoja en loppuvuodelle löytänyt tästä lähettyviltä, joten lähden yrittämään puolikkaan ajan parantamista jo 5.10 Pieksämäellä. Kun kisat ovat lähimaisemissa, helpottaa se kisaan lähtemistä ja kisa-aamun hössötystä. Toivoisinkin, että kisoja olisi enemmän myös Kuopion suunnalla. Kiva olisi myös, jos kisoja riittäisi enemmän keväälle ja syksylle eivätkä painottuisi niin paljon kesälle.
 
http://juoksuttaa.blogspot.fi/2014/05/uusi-ennatys.htmlEdellisen puolikkaan juoksin toukokuussa ja juoksu sujui silloin hyvin. Kesällä treenasin ahkerasti ja pian  juoksuvauhdeissa alkoi huomata kehityksen. Kunnon pitäisi nyt siis olla  parempi kuin vielä keväällä. Maratonista on nyt pari viikkoa, joten puolikkaalla onnistumisen ratkaisee varmaan eniten se miten palautuminen etenee ja kuinka juoksu lähtee tästä sujumaan. Jos Pieksämäen kisassa ei tule onnistumista, niin ennätyksen yrittäminen siirtynee ensi vuodelle. Muutamaan muuhunkin kisaan saatan vielä loppuvuonna osallistua, mutta niissä tavoitteena ei ole ennätykset vaan ihan vain juoksutapahtumista nauttiminen.
 
Vajaat parisen vuotta treenaamiseni on painottunut melkein kokonaan juoksuun. Vaikka juoksu on edelleen tosi kivaa, niin olisi varmaan hyvä välillä tehdä jotain muutakin. Loppuvuoden tavoitteena on viimeistään joulukuussa vähentää hieman juoksua ja lisätä tilalle ainakin salia ja korista. Viime vuonnakin oli tarkoitus juosta talvella vähemmän ja käydä salilla, mutta juoksukeli oli niin hyvä koko vuoden, etten malttanutkaan. Nytkin ajattelin, että vain joulu-tammikuussa juoksisin vähemmän, mutta ehkä jo helmikuussa lisäisin juoksua kevään kisoja ajatellen.

Mitkä sinun loppuvuoden tavoitteesi ovat? Entäs juoksetko myös talvella vai kuuluuko treeniohjelmaasi talvella muutakin?

6 kommenttia:

 1. Mulla samanlaisia mietteitä talven varalle. Olen nyt kisannut säännöllisesti huhtikuusta lähes kerran viikossa heinäkuuta lukuunottamatta. Vielä on edessä ensi viikonloppuna puolikas ja sitten 4 viikon päästä Amsterdamin maraton. Sitten pidän juoksuhuilia ainakin pari viikkoa ja marraskuun alusta aloitan taas, mutta otan lisäksi sali-/jumppakortin. Asun Pohjois-Norjassa, joten hiihto kuuluu myös oleellisena osana treeneihin. Täällä on myös usein tosi huono sää, joten tänä talvena olen ajatellut tehdä huonon sään juoksutreenit matolla, kun aikaisempina talvina nuo treenit on vain jäänyt tekemättä tai olen juossut paljon lyhyemmän lenkin. Tammikuussa olisi yksi puolikas, eli sinne olisi tarkoitus mennä ja sitten alkaakin taas huhtikuusta uusi kisakausi. Mutta juostaan nyt eka tämä kausi loppuun :) Mukavaa ja treenirikasta talvea sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, sinullahan on ollut tosi paljon kisoja! Varmaan osaat hyvin ajoittaa treenit ja palautumisen, jotta noin paljon pystyy kisaamaan. Pitää itsekin yrittää ensi vuonna osallistua useampiin kisoihin kuin tänä vuonna.
   Tuo tammikuun puolikas kuulostaa hyvältä, ei tarvitse niin pitkään odottaa ennen kuin pääsee keväällä kisaamaan :)

   Tsemppiä viikonlopun puolikkaalle :)

   Poista
 2. Niin siis suurin osa kisoista on lyhyempiä matkoja 5-10km, joten palautumiseen ei mene muutamaa päivää pidempää. Olen onnellisessa asemassa, että täällä on sellainen viikkokisojen sarja (21 kisaa huhtikuu-syyskuu) ja kaikki kisat ovat siis tässä samassa kaupungissa. Ihan kaikkiin en ole toki osallistunut. Ollut aivan mahtava vuosi sen vuoksi! Pidempiä kisoja on ollut vain 3 puolikasta ja nyt sitten neljäs ja kauden kruunaa se maraton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä tuollanen kisasarja! Kisajännityksestäkin pääsis varmaan eroon, kun kisaamisesta tulis rutiinia ;)

   Poista
 3. Moikkamoi! :) Täällä pidetään peukkuja, että pääset tavoitteeseen 5.10! :) Mulla tosiaan edessä se Vantaan puolikas 12.10 ja sitten luulen,että kisailut on tälle vuodelle kisailtu…ainakaan nyt ei vielä ole mitään kalenterissa, mutta tietysti pidän tilanteen avoimena ja saatan mennä johonkin tapahtumaan, jos sopiva sattuu vielä loppuvuodesta kohdalle! Mulle juoksussa just juoksutapahtumat ja niiden fiilis on isoimpia motivaattoreita, joten mielelläni niissä käyn :) Todennäköisesti kuitenkin talvella juoksu vähenee ja tilalle tulee enemmän ryhmäliikuntaa. Vaikka rakastankin juoksemista, niin välillä kaipaan juoksutaukoja/vähentämistä, jolloin keräilen taas intoa seuraavaan kauteen. Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ensi kuun puolikkaat menee hyvin :) Minulla ei ole vielä kovin monia kisoja takana, mutta kyllä ne vaan motivoivat treenaamaan ihan eri tavalla. Enää on vaikea kuvitella että treenaisin pidempää aikaa ilman mitään kisoja.

   Poista