tiistai 21. lokakuuta 2014

ONNISTUNUT TREENI

Tänään oli kiva juosta :) Tunnelmaan vaikutti se, että tällä kertaa ei paleltanut niin kuin sunnuntain lenkillä. Otin käyttöön jo talvitrikoot ja vaihdoin hanskat paksumpiin, joten nyt alkoi tarjeta. Pakkasta oli pari astetta, mutta tuuli sai kelin tuntumaan paljon kylmemmältä. Vaatetta ei ollut yhtään liikaa, joten voi olla, että tavalliset trikoot on jo laitettava odottamaan kevättä.

Päätin juosta vauhtikestävyystreenin ja oikeastaan odottelin taas koko päivän, että pääsisin jo juoksemaan ja kokeilemaan miten juoksu tänään kulkee :) Alkuun lämmittelin kilsan verran ja sitten juoksin noin 45 minuuttia reippaasti. Tavoitteena oli pitää vauhti alle 5min/km ja tämä onnistuikin hyvin. Juoksu kulki ja vauhti pysyi tasaisena. Lopussa lenkki alkoi jo hieman käymään voimille, mutta liikaa vauhdin eteen ei joutunut tekemään töitä. Välillä vilkaisin mittarista, että vauhti pysyy tavoitteessa, mutta sen tarkemmin en vauhtia lenkin aikana seuraillut. Lopulta keskivauhti oli 4:46/km ja matkaa vk-osuudelle kertyi 9,3 km. Loppuun hölkkäilin vajaan kilsan. Kun hölkkäilin mäkeä alas, huomasin ettei etureidet ole vieläkään palautuneet viime torstain salitreenistä! Viime viikolla juoksin vielä tavallista vähemmän, joten ei reidet ole siitäkään voineet kipeytyä. Luulin aloittaneeni jalkatreenit kevyesti, enkä arvannut, että reidet näin paljon ottaisivat nokkiinsa muutamista hassuista kyykyistä. Ehkä ei tarvitse paljon miettiä, mitä sitä tulisi tässä talvikauden aikana kehittää.. Huomenna on kuitenkin vielä salilla jätettävä kyykyt tekemättä ja keskityttävä vain yläkropan ja keskivartalon kiusaamiseen.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin kiva lenkki ja kiva syksyinen sää. Kyllä näistä syksyn lenkeistäkin taitaa selvitä, kunhan löytää oikeat varusteet :)5 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa! Onko tuo vuorilampi? Lenkille joskus yhdessä?:)

  VastaaPoista
 2. Joo tämä on Vuorilammelta, siellä saa kyllä nauttia kivoista maisemista :) Yhteislenkki sovittu :) Yritetään vielä tämän vuoden puolella.

  VastaaPoista
 3. Mäkin juoksin tänään ekaa kertaa talvitrikoilla ja kaulurilla. Ei todellakaan ollut liikaa tuolla kelillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna ulkoilutin koiraa jo kunnon talvitakissa eikä sekään tuntunut olevan liikaa. Ensi viikolle näytti puolestaan lupaavan kymmenen astetta plussaa. Ehkä tavallisille trikoille tuleekin vielä käyttöä :)

   Poista