sunnuntai 19. lokakuuta 2014

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 42

Tämän viikon treenit aloitin maanantaina kevyellä peruskestävyyslenkillä. Lenkille tuli mittaa reilut 9 km ja juoksu oli kevyttä ja vaivatonta. Sunnuntain salista sain vatsat ja yläkropan aika kipeiksi, mutta juostessa tästä ei ollut liikaa haittaa. Tiistaina päädyin kuitenkin lepopäivään, koska kroppa oli vieläkin niin jumissa. Keskiviikkona otin pitkästä aikaa juoksukamat mukaan töihin ja juoksin työpäivän päätteeksi kotia. Ensimmäinen vauhtikestävyyslenkki puolikkaan jälkeen sujui ihan hyvin.

Torstaina kävin salilla ja oli taas kivaa :) Tällä kertaa uskaltauduin jo hieman treenaamaan jalkojakin. Kisakauden päättymisessä on se hyvä puoli, että ei tarvitse stressata siitä, onko jalat palautuneet seuraavaan treeniin tai kisaan eikä muutenkaan suunnitella viikon treenejä niin tarkkaan. Vielä viime viikolla vähän surkuttelin kisoja loppumista, mutta nyt tuntuu oikeastaan vaan kivalta, että pääsee välillä tekemään muutakin kuin juoksemaan.

Perjantai aamuna reisissä oli vasta pientä tuntumaa edellispäivän kyykyistä, mutta iltapäivää kohden reidet kipeytyivät entisestään. Kunnon juoksulenkille en siis lähtenyt, vaan kävin koiran kanssa metsässä kevyehköllä lenkillä. Välillä käveltiin, välillä juostiin ja välillä spurttailin yrittäen pysyä koiran perässä siinä tietenkään onnistumatta :) Vaikka kisoihin valmistautuessa treenaan tunnollisesti ohjelmaa seuraten, niin suosittelen jokaiselle myös välillä rentoa lenkkeilyä ilman mittaria ja suunnitelmia. Koira on myös hyvää lenkkiseuraa. Se hyppii, pomppii ja kirmailee metsässä niin onnessaan, että pakostakin siinä tulee hyvälle tuulelle :)


Lauantaina reidet olivat entistä kipeämmät, joten päätin tyytyä pelkkään hyötyliikuntaan. Päivä sisälsi parisen tuntia haravointia ja pari kävelylenkkiä koiran kanssa. Aika nollasta on jalkojen osalta salitreenit aloitettava, kun keppijumpastakin sain ne näin jumiin.

Tänään suuntasin sitten rauhalliselle pitkälle lenkille. Mittari oli lähtenyt vahingossa miehen mukaan viikonloppureissulle, joten tarkempia tietoja en lenkistä saanut. Juoksin puolitoista tuntia ja muistelin, että reitti olisi noin 16 km. Hirveästi ei lenkillä naurattanut, loppua kohden tuli jo kylmä ja toivoin pääseväni äkkiä kotia. Sää ei siis tosiaankaan tänään suosinut, koko lenkin ajan satoi vettä ja aukeilla paikoilla tuuli turhan kylmästi. Pientä kivaa ensimakua talvilenkkeilystä.

 • ma: PK 53 min,  9,24 km, 5:43/km
 • ti: Lepo
 • ke:  VK 42 min, 8,6 km, 4:53/km + 1km verkka
 • to: Sali
 • pe: 1h kävely/hölkkälenkki
 • la:  Lepo
 • su: PK pitkä, 90 min, n. 16 km

 • 4 kommenttia:

  1. Metsälenkit on parhaita! :) Täällä vähän sama homma "kisakauden" suhteen, tapahtuman jälkeen on aina niin innoissaan, että tätä lisää! Innolla selailen jo ensi vuoden tapahtumia:) Hyviä lenkkejä! t. toinen kuopiolainen (:

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Moi! Minäkin olen jo mietiskellyt ensi vuoden tapahtumia ja tavoitteita. Vielä en ole osannut päättää mitään, kun niin moni kisa ja matka kiinnostaisi :)
    Luin blogistasi Tahkon vuorijuoksusta, kuulosti kyllä hyvältä. Harmikseni en tänä vuonna päässyt osallistumaan, toivottavasti ensi vuonna. Hyviä lenkkejä sinullekin :)

    Poista
  2. Mää nautin ihan valtavasti tästä maratonin jälkeisestä fiiliksestä, ei tarvii tehdä mitään :) Koiran kanssa voi lenkkiä heittää metsässä ja rentoutua. Toisaalta jalatkin on vielä niin kipeät, ettei juoksemista voi ajatella, kuitenkin eilen illalla koiran kanssa kävelyllä katselin haikeana lenkkeilijöiden menoa. Mutta kisoja ei ole ikävä ainakaan vielä. Oli sen verran rankka kokemus se maraton. Ensi viikolla ajattelin hankkia salikortin ja pitää ainakin 1,5 viikkoa ihan totaalista juoksutaukoa. Tämä eka viikko palauttelen ihan vain kävelylenkein ja venytellen.

   Nautinnollisia syyslenkkejä :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Onnittelut maratonin selättämisestä :) Toivottavasti meni ilman pahempaa muuria. Palauttelusuunnitelmat kuulostaa hyvältä. Nyt kannattaakin vain nautiskella siitä, että iso urakka on ohi ja tietenkin malttaa mieltä vaikka pian tekisi jo mieli juoksemaan :)

    Poista