perjantai 31. lokakuuta 2014

VIIKON PITKIS JA LOKAKUUN TREENIT

Tänään olen ollut vapaalla, joten olen kerennyt jo tehdä päivän lenkin suosikkitreeniaikaani aamupäivällä. Viikonlopun olen reissussa, joten tänään päätin juosta viikon pitkän lenkin. Reidet kipeytyivät taas keskiviikon salitreenistä, joten hieman tukkoisilta ne vielä tänäänkin tuntuivat. Parempi ajankohta lenkille olisi ollut vasta lauantaina tai sunnuntaina, mutta juoksemaan teki jo mieli, joten en malttanut olla lähtemättä. Ilman viikonloppureissua, olisin tänään pitänyt lepopäivän ja juossut pitkän lenkin vasta myöhemmin. Nyt edessä on kuitenkin pari lepopäivää, joten eiköhän jalat tästä kerkeä taas palautumaan ennen ensi viikon juoksuja.

Pitkä lenkkini on minimissään puolitoista tuntia ja se saikin tänään riittää. Puolentoista tunnin lenkille tuli rauhallisella vauhdilla mittaa 15,7 km. Tukkoisista jaloista huolimatta, lenkki sujui melko leppoisasti. Pakko mainita sää erikseen, koska se oli aamulla aivan mainio, pari astetta plussaa ja aurinko paistoi :) Nyt kannattaa nauttia ulkoilukeleistä, kun ne on vielä näin hyvät.


Lokakuun viimeistä päivää viedään, joten on hyvä katsoa vähän taaksepäin miten kuukausi sujui. Lokakuuhun mahtui kaksi puolimaratonia. Ennen alkukuusta ollutta Pieksämäen puolikasta, jännitin hieman sitä, missä kunnossa jalat ovat. Hieman olin ahnehtinut treenien suhteen maratonin jälkeen, joten palautuminen vei ehkä hieman enemmän aikaa. Puolikas sujui lopulta kuitenkin hyvin ja olin tyytyväinen uuteen ennätykseen. Kisan jälkeen aloin vielä selata kisakalentereita, koska juoksuintoa tuntui vielä vaan riittävän ja aika tuntui liian pitkältä kevään kisoihin. Pian alkoi kuitenkin tuntua siltä, että on kiva välillä tehdä muutakin kuin juosta. Salilla ja koriksessa on ollut kiva käydä ja ne ovat tuoneet hyvää vaihtelua juoksutreeneihin. Juoksutreenien suhteen lokakuu olikin rennompi, mutta sali ja koris aiheuttivat sen, että kroppa on välillä tuntunut aika tukkoiselta. Viime viikolla juoksin sitten kuun toisen puolikkaan ja uutta siinä oli siis se, että se juostiin pääosin maastossa. Reitti oli rankka ja tyydytti hyvin kisainnostusta. Tosin joulukuussa saatan vielä juosta yhden puolikkaan :) Kokonaisuudessaan lokakuun treenit sujui hyvin ja vaikka nyt tekee mieli tehdä muutakin kuin juosta, niin ei juoksuinnostus tunnu näköjään talveakaan kohden vähenevän :)

Nyt on lähdettävä lenkittämään koira, hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti