torstai 27. marraskuuta 2014

ENSI VUODEN TAVOITTEET?

Ensi vuoden tavoitteet ovat olleet kovassa mietinnässä ja kisakalentereitakin on tullut selattua. Vielä en kuitenkaan ole osannut päättää, mihin sitä ensimmäisenä keskittyisi. Tämän vuoden matkoista suosikkejani olivat puolikkaat. Ne on kivoja, kun ne voi juosta reippaammin kuin maratonit, mutta ei tarvitse kuitenkaan vetää niin täysillä kuin kympit. Treeneissä tykkään myös enemmän vk-lenkeistä kuin esim. pitkistä rauhallisista lenkeistä. Yksi vaihtoehto olisikin keskittyä vain puolikkaisiin. Puolikkaasta palautuu aika nopeasti, joten kisoihin pystyisi osallistumaan useammin. Kisoihin valmistautuminenkaan ei vaatisi niin paljon kuin esim. maratonille valmistautuessa. Voi kuitenkin olla ettei pelkät puolikkaat riittäisi, ehkä edes yksi isompi tavoite myös ensi vuodelle olisi hyvä. Ehkä tällöin myös mielenkiinto juoksuun säilyisi vähän paremmin, kun tulisi valmistauduttua erilaisiin kisoihin.

Jännittelyä ennen Pieksämäen puolikasta.

Toinen vaihtoehto olisi yrittää maratonin ajan parantamista. Mietin pitäisikö nyt yrittää maratonia jo keväällä, kun se tänä vuonna tuli juostua vasta syksyllä. Jos tulee kylmä ja luminen talvi, ei valmistautuminen ehkä kuitenkaan olisi niin hyvää kuin syksyn kisoihin. Toisaalta syksyllä kerkeäisi vielä parantaa, mikäli kevään kisa ei menisi suunnitelmien mukaan. Maraton vaatii huolellisempaa valmistautumista ja palautumista, joten vähän vähemmän voisi silloin osallistua muihin kisoihin.

Yhtenä vaihtoehtona olen miettinyt myös maratonia pidempää matkaa. 9.5.2015 järjestetään Kuopio 6h Run. Tätä olen vähän miettinyt kevään tavoitteeksi maratonin sijaan. Kisaan tulisi valmistauduttua varmaan melkein samoin  kuin maratonille, mutta palautuminen ottaisi todennäköisesti enemmän aikaa. Jokin näissä pitkissä matkoissa kiehtoisi, vaikka pitkät lenkit ei suosikkitreenejäni olekaan. Harmi, kun huhtikuussa on vielä aika vähän kisoja. Jos osallistun maratonille tai kuuden tunnin juoksuun toukokuussa, olisin mielellään juossut jonkin puolikkaan ennen sitä. Kovin montaa kisaa tuohon keväälle ei saa mahdutettua, mikäli pidemmän matkan aikoo juosta toukokuussa.

Tällaista pähkäilyä tämä on vielä tällä hetkellä. Vaihtoehtoja on monia ja kaikki kiinnostaa melkein yhtä paljon. Loppuvuoden yritän treenailla vielä vähän kevyemmin ja viimeistään sitten helmikuussa aloittaa kunnon treenit kohti kevään tavoitetta. Pitää siihen mennessä vain päättää mikä se kevään päätavoite on. Tänä vuonna ilmoittauduin aina yhteen kisaan kerrallaan ja kisan jälkeen mietiskelin mitä seuraavaksi. Näin varmaan teen ensi vuonnakin, tai ainakin yritän nyt ensin keksiä mitä keväällä ja syksyä mietin varmaan vasta sitten kevään kisojen jälkeen.

Oletko sinä jo päättänyt ensi vuoden tavoitteet/kisat? Onko jotain uutta luvassa vai keskitytkö samoihin matkoihin kun tänä vuonna?

8 kommenttia:

 1. Mulla on selkeät tavoitteet jo valmiina. Puolikkaalla kahden tunnin alitus ja kokonaisella roima aikaparannus. Osallistun varmaan useaan kisaan, koska tykkään niiden fiiliksestä. Puolikas tuntuu olevan munkin suosikkimatka ja niitä kisoja on jo neljä ensi vuoden kisakalenterissa. Viideskin on harkinnassa. On niin kovin paljon kivoja tapahtumia, joissa haluaisin juosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, sulla on jo paljon kisoja tiedossa :) Tuo puolikas olisi just siitä hyvä matka, että niitä vois juosta useampia. Ja kisat on tosiaan niin kivoja, että vaikea valita mihin menee :)

   Poista
 2. Huh, noi radalla juostavat pitkät matkat (tai ajat, heh) tuntuu kyllä hurjilta! Itse vähän haaveilen maastoultrasta, ja katsellaan, mihin sitä tulee itsensä laitettua ;)!

  Olisi kiva pitkästä aikaa päästä juoksemaan puolikaskin.. ehkä keväällä joku :) Ensi kauden tavoitteet ja tapahtumat e oo vielä ihan selkeät, mutta suunittelu on aloitettu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tiiä pysyskö siinä ihan järjissään jos juoksis kuus tuntia yhtä ympyrää. Vaihtelua ois vaan se, että kerran vaihdetaan suuntaa, heh :) Kuulostaa kyllä vähän hölmöltä, mutta paljon mahdollista, että sitä on kuitenkin keväällä siellä juoksemassa :) Maastoultra saattais olla paljon elämyksellisempi juttu.

   Suosittelen puolikasta, se on niin kiva matka.
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Hyvä pähkäillä! Myös minusta 6h ratajuoksu kuulostaisi hurjalta, mutta ei kun vaan jos moiseen kipinää:)

  Tänä vuonna tein vain päätöksen ilmoittautua maratonille, ja sitten ilmoittauduin muutamiin kisoihin pienemmällä varoitusajalla. Nyt ensi vuoteen ajattelin tehdä poikkeuksen, jo ihan sen takia että mitä aikaisemmin ilmoittautuu, sen edullisempi osallistumismaksu.

  Tällä hetkellä olen ilmoittautunut Nuts-karhunkierrokseen, joka on toukokuussa. Sitä ennen joskus keväällä haluaisin juosta jonkun puolikkaan tai lyhyemmän kisan. Heinäkuussa on vuorossa sitten triathlon-kisa ja nyt loppukesän suunnitelmat vielä auki. Kuopiossa varmastikin juoksen jonkun kisan, mutta täyspitkä maraton on nyt vielä avoin. Eli pähkäilyä täälläkin:)

  Myös pidemmät matkat triathlonissa mietityttää, mutta se varmastikin selkenee mitenkä treenaaminen lähtee käyntiin:)

  Ihan kiva suunnitella jo!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva näitä on tosiaan jo mietiskellä :) Huhtikuussa on Kuopiossa ainakin kympin kisa. Kiinnostais myös jo nähdä millainen on se uusi maratonin reitti. Nyt pääsis tosi halvalla jos jo ilmoittautus :)
   Tuo triathlon on varmasti hyvä harrastus, saa niin monipuolista treeniä. Siinäkin varmasti löytyy paljon kivoja kisoja.
   Ei muutakun suunnittelemaan lisää :)

   Poista
 4. Hyviä suunnitelmia! :) Mä en ole vielä noin pitkällä ensi vuoden juoksusuunnitelmissa, vaikka olenkin niitä alustavasti hieman pähkäillyt! Jollain tapaa tykkäsin tosi paljon tämän syksyn spontaanimmasta otteesta juoksuun; pongasin kisan, ilmoittauduin, juoksin. Ja oli niin siistiä! Ei siis mulle olisi välttämätöntä miettiä kalenteria täyteen etukäteen pitkälle, mutta tietysti treenin kannalta se on järkevää, että osaa ajoittaa harjoituskaudet oikein. Katsotaan, eiköhän tästä ala suunnitelmat selkiytymään kun tammikuulle ja alkuvuoteen päästään. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäsin tänä vuonna siitä, että oli yksi päätavoite keväälle ja syksylle. Treenasin niitä varten, mutta lisäksi kävin sitten muitakin kisoja. Kokonaiselle ja puolikkaalle treenaan vähän eritavalla, joten yritän päättää ainakin sen kumpaan tähtään. Mutta ei tosiaan koko vuotta tarvitse suunnitella etukäteen ja hyvä suunnitelma on sekin, että menee niihin kisoihin mihin milloinkin tekee mieli :)
   Kivaa viikonloppua sinnekin :)

   Poista