tiistai 30. joulukuuta 2014

COOPERIN TESTI

Huhhuh! Tänään olikin sitten vuorossa kunnon maksimikestävyystreeni eli Cooperin testi. Aika voimillehan tuo otti. Testiä en ollut aikaisemmin juossut, joten aikaa ei ollut parannettavana. Viime viikolla juoksin puolen tunnin treenin hieman normaalia reippaammin 4:25/km vauhdilla, joten nyt ajattelin, että vähän päälle neljän minuutin kilsavauhtia voisin yrittää juosta. 12 minuuttia tuntuu lyhyeltä ajalta, mutta ei se sitä kyllä melkein täysillä juostessa ole.

Juoksuvauhti pysyi melko tasaisena koko testin ajan, siinä neljän minuutin tuntumassa. Kilsan jälkeen rupesi vähän hirvittämään, että mitenkähän tässä käy, hyytyykö liikaa loppua kohden. Jotenkin sain kuitenkin vauhdin pidettyä yllä ja lopussa yllätyin kun kuulin, että minuutti jäljellä. Onneksi ei kuitenkaan ollut enää yhtään pidempään, koska aika voimille kävi jo. Lopulta matkaa kertyi 2933m. Aika kivasti. Neljän minuutin kilsavauhti on minulle jo tosi kovaa vauhtia, joten aika kiva, että suurinpiirtein sitä pystyi kuitenkin noinkin pitkään juoksemaan. Sen verran kovaa vauhti oli, että heti testin jälkeen ja edelleenkin juoksu tuntuu yllättävän paljon keuhkoissa. Kisoja ei ole vähän aikaa ollut, joten kiva, että edes testejä pääsee juoksemaan, suosittelen :)

Alla oleva kuva ei liity mitenkään testiin, tälläiset hanskat vaan tiedoksi muillekin, joilla sormet meinaa jäätyä talvisin. Minun on pitänyt jättää kaikki normaalit sormikkaat odottamaan kevättä, ja nämä on nyt ainoat, joilla ei ole tullut kylmä.Tässä vaiheessa toivottelen kaikille oikein hyvää vuoden vaihdetta! Samalla kiitos kaikille, jotka olette tänä vuonna blogiani lukeneet ja erityiskiitos kaikille, jotka olette jättäneet kommentteja. Jokainen kommentti on lämmittänyt mieltä :) Kiva tietää, että siellä on joku, jota treenini kiinnostavat. 

12 kommenttia:

 1. Vou, hyvin juostu!! :) Ihanaa vuoden vaihdetta sinne myös, ja kiitos sulle kivasta blogista! Jatketaanhan taas ensi vuonna! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi vuoteen taas uusin tavoittein :)

   Poista
 2. Jeah hyvähyvä! Kimppalenkille sitten ensi vuonna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kimppalenkille. Mulla on pitkät kulkenut vähän nihkeästi, joten niille seura ois kiva.

   Poista
 3. hieno testitulos! toi on aika jännä juoksu,koulu aikana vihasin pitkiä(yli 100m..)juoksuja ja toi cuupperi oli ihan karseaa..nyt vois joskus koklata,vaikka ei se nannaa varmaan nytkään ole,mutta uskoisin juoksevani sen paremmin kuin silloin:)yläasteella juoksin/laahustin 1600 ja risat..kun ei kiinnostanut niin ei kiinnostanut..
  hyvää uutta vuotta sinullekin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa testata, mikä tulos nyt olisi. Aika hirveä tuo testi on, mutta välillä näitä on silti kiva tehdä. Meillä juostiin aina yläasteella 1500m, coopperia ei ollut koskaan.

   Poista
 4. Tosi hieno tulos, itsekin olen just 2900+ metrin juoksija mutta kolme tonnia vielä odottaa rikkoutumista. Ens vuonna sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Otetaan tavoitteeksi, että kesällä menee 3000 rikki :)

   Poista
 5. Vaude, onnistunut juoksu kyllä! 12 minuuttia on tappavan pitkä aika juosta kovaa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, aika hyvin tuo kyllä otti voimille. Hyvää alkanutta vuotta :)

   Poista
 6. Tosi hieno tulos! Mulla ens kesänä ohjelmassa ainakin yksi 3000m kisa, mutta en usko alle 12 minuuttiin, mutta jos ottaisi tavoitteeksi vaikka alle 13 minuuttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitääpä itsekin katsoa löytyisikö ensi keväänä tästä läheltä joitain lyhyempiäkin kisoja. Tsemppiä tammikuun treeneihin :)

   Poista