tiistai 23. joulukuuta 2014

JOULUVIIKON ENSIMMÄINEN TREENI

Eilen kävin juoksemassa vk-treenin hallilla. Jokohan teitä kyllästyttää, kun kirjoitan aina näistä hallitreeneistä. Tässä on vaan tainnut käydä niin, että vauhtikestävyystreenit ovat suosikkejani, joten näistä tulee helposti kirjoitettua. Juostessakin mietin, että kannattaako sitä edes yrittää ensi vuonna maratonia, kun nämä vk-treenit ovat kivempia kuin pitkät lenkit. Puolikkaalle ja kympille voisi ehkä enemmän keskittyä näihin vauhtilenkkeihin pitkien sijaan. Tosin jokin siinä maratonissakin kiinnostaaa, joten ehkä sekin tulee kuitenkin juostua.

Normaalisti hallitreenit ovat aina tiistaisin, mutta joulun vuoksi nämä olivat nyt siirtyneet maanantaille. Kivahan sitä oli taas juosta. Juoksu sujui jopa yllättävän hyvin. Alla oli sunnuntain pitkä lenkki ja se tuntui hieman jaloissa, joten odotin, että juoksu saattaisi kulkea huonommin. Tavoitteena oli juosta puolituntia reippaampaa vk-vauhtia, suurin piirtein puolikkaan kisavauhtia. Ajattelin, että jos saisin vauhdin pidettyä 4:40/km niin se olisi hyvä. Ensimmäinen kilsa lipsahti vähän liian kovaa 4:20/km ja odotin, että kohta varmaan hyytyy. Jotenkin juoksu kuitenkin rullasi hyvin ja vaikka vauhti tuntuikin reippaalta ei se tuntunut liian pahalta. Lopulta puoleen tuntiin kertyi matkaa 6,8 km ja keskivauhti oli 4:25/km. Tämän treenin perusteella voisi ensi vuodeksi ottaa kympin tavoiteajaksi 45 minuuttia. 

Treeni oli melko kova, joten tänään on vuorossa lepopäivä tai vain kevyttä koiran lenkitystä. Loppuviikon treenejä en ole sen kummemmin suunnitellut. Juostua kyllä tulee, mutta en ole vielä varma minä päivinä ja millaisia lenkkejä. Näin lomalla on ihan hyvä mennä vähän fiilispohjalta tämänkin asian kanssa. 

Täältä jouluisista maisemista kaikille oikein hyvää joulua!


Follow my blog with Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Ei kyllästytä! :) Ite luen mieluiten ihan raakaa treenipostausta. Hyvää joulua!

    VastaaPoista