sunnuntai 28. joulukuuta 2014

JOULUVIIKON TREENIT

Jouluviikollakin tuli treenailtua ihan kivasti. Viikko sisälsi neljä juoksulenkkiä ja useita kävelylenkkejä. Lomassa oli se hyvä puoli ettei koiran aamulenkkiäkään tarvinnut tehdä pikaisesti vaan joka aamu kävimme metsässä kävelemässä noin puolisen tuntia.

Viikko alkoi siis reippaalla hallitreenillä. Tämä oli taas viikon paras treeni ja juoksu kulki yllättävän hyvin. Sunnuntain pitkä lenkki ja maanantain hallitreeni tuntuivat hieman jaloissa, joten seuraavat pari päivää sisälsivät vain kävelylenkkejä. Tiistaina tehtiin muutama lyhyempi kävelylenkki koiran kanssa ja aattona kävelimme metsäpoluilla reilun tunnin. Alla kuva aaton lenkiltä.


Torstaina ja perjantaina kävin juoksemassa. Torstaina asteita oli noin 13, muuten tarkenin hyvin, mutta reidet alkoivat hieman jäätyä loppulenkistä. Päällä oli kunnon kerrasto ja hiihtoon tarkoitetut edestä tuulenpitävät housut, mutta nämäkään eivät olleet tarpeeksi. Tänään asteita oli suurin piirtein saman verran, joten lisäsin alle vielä yhden kerraston. Hieman kylmä oli loppulenkistä, mutta paljon paremmin tarkeni jo kuin torstaina. Perjantaina asteita oli onneksi alle kymmenen, joten juoksu oli paljon mielekkäämpää. Perjantain lenkille tuli mittaa 10,8 km. Lauantaina palauttelin taas noin tunnin kävelylenkillä metsässä. Alla kuva eiliseltä lenkiltä, joku oli jo uskaltautunut jäälle.


Tänään päivä alkoi taas puolen tunnin kävelylenkillä koiran kanssa. Pari tuntia tästä oli vuorossa päivän juoksulenkki. Lenkistä ei kyllä ole paljon kerrottavaa. Tänään ei kulkenut. Loppua kohden hidastin vielä reilusti vauhtia, siinä toivossa, että juoksu alkaisi kulkea, mutta ei siitä oikein tullut tänään mitään. Kai sitä välillä pitää olla näitä huonojakin treenipäiviä, jotta jaksaa sitten iloita niistä hyvistäkin. Hyvää tämän päivän lenkissä oli kuitenkin auringon paisteen lisäksi se, että testissä oli uusi mittari, Polarin V800. Mittarista kerron lisää sitten, kun olen kerennyt sitä hieman testailla, mutta jo nyt voin suositella Polarin sykevyötä. Uusi vyö on niin pehmeä ettei siitä jäänyt hiertymiä niin kuin vanhasta mittarista. Edellinen vyö jäi vähälle käytölle juuri sen hiertävyyden vuoksi, mutta tätä vyötä ei juostessa edes huomannut, joten käyttöäkin tulee varmasti entistä enemmän.

Jouluviikollakin tuli siis liikuttua melko kivasti. Kivaa tässä viikossa oli myös se, että ilmoittauduin kevään ensimmäiseen kisaan :) Ensi viikolla voisin kertoa tästä lisää. Kisoihin ilmoittautumisesta tulee kyllä aina hyvä fiilis. 

Ma: Halli VK: 30 min, 6,8 km, 4:25/km + verkat
Ti: Lepo/kävelylenkkejä
Ke: Lepo/kävelylenkkejä
To: PK 53 min, 9 km, 5:51/km
Pe: PK 62 min, 10,8 km, 5:42/km
La: Lepo/kävelylenkkejä
Su: PK 1:19, 13,4 km, 5:55/km

2 kommenttia:

 1. Hyvä viikko!:) Mä kans tykkään polarin sykemittarin vyöstä, ei ole tullut tosiaan hiertymiä. (edes maralla;)). Ja oi jään odottelemaan, mihinkä kisaan oot ilmoittautunut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vyöt on kyllä kehittyneet huimasti. En vois tämän uuden jälkeen enää kuvitellakaan käyttäväni sitä vanhaa.
   Pidän vielä jännityksessä, yritän kirjoittaa kisasta tällä viikolla :)

   Poista