keskiviikko 10. joulukuuta 2014

LOISTAVIA KILSAN VETOJA

Eilen oli aivan loistava treenipäivä :) Jos viime viikon hallitreeni tuntui jotenkin vaikealta niin eilinen olikin sitten ihan jotain muuta. Juoksu kulki jotenkin niin helposti, että epäilin jo näyttääkö mittari oikeita lukemia :) Vuorossa oli hallitreeneistä suosikkini, eli kilsan vedot. 

Ennen vetoja lämmittelin kilsan verran. Ensimmäiset neljä vetoa oli suunnitelmissa juosta korkeintaan 4:50/km eli hieman hitaampaa VK:ta. Jotenkin se vauhti hidastelusta huolimatta kuitenkin kiihtyi hieman kovemmaksi ja lopulta vetojen keskivauhdit oli 4:42-4:44/km. Vetojen välillä pidin aina noin minuutin tauon ja se tuntui eilen riittävältä palautukselta.

Seuraavalle neljälle vedolle oli tarkoitus kiristää vauhtia VK 2 alueelle. Alun perin olin ajatellut, että vauhti voisi olla noin 4:40/km. Koska ensimmäiset vedot meni jo aiottua kovempaa, tuli nämäkin juostua ennakoitua kovempaa. Vetojen vauhdit oli 4:32/4:31/4:28/4:27/km. Näiden vetojen välillä pidin taukoa noin kaksi minuuttia. Edelleen juoksu kulki hyvin, jalat toimi eikä missään vaiheessa tuntunut liian pahalta tai väkisin vääntämiseltä. Oli kyllä jotenkin erityisen hyvä fiilis juosta. 

Treeni huipentui vielä viimeiseen reippaaseen vetoon. Tämän olin ajatellut juosta vähän alle 4:30/km, edelliset vedot oli jo kuitenkin lipsahtaneet tämän alle, joten viimeinenkin veto tuli juostua aiottua kovempaa. Viimeisen kilsan keskivauhti oli 3:48/km. Tämä pisti jo puuskuttamaan vähän kovemmin, mutta jotenkin sekin tuntui vain hyvältä. Täysiä ei tullut vedettyä, mutta jotenkin tästä tuli kisojen loppusuorat mieleen, jolloin tulee vedettyä niin kovaa kuin pääsee. Aivan huippua! Joskus juoksu kulkee loistavasti ja eilen oli sellainen päivä. Loppuverryttelyksi hölkkäilin kilsan.

Varmaan parin kevyemmän päivän vuoksi jalat tuntuivat juostessa hyvältä. Viimeisilläkään vedoilla jaloissa ei tuntunut väsymystä, vaikka vedot tulikin vähän normaalia kovempaa vedettyä. Kuitenkin treenien loputtua, jo heti loppuverkassa pohkeet tuntuivat yllättäen tukkoisilta. Harvemmin pohkeet menee tukkoon, yleensä jos jalat ovat kipeät niin ne on reidet. Tukkoisuus jatkui vielä loppuillan, mutta onneksi tänään tuntuivat jo ihan normaaleilta.

Alkuviikko on siis lähtenyt treenien suhteen hyvin käyntiin. Kun alla on onnistunut treeni ei malttaisi odottaa taas seuraavaa kertaa. Maanantaina kävin kevyen kävelylenkin koiran koiran kanssa ja tänään testissä oli yksi ryhmäliikuntatunti.

Kävelylenkillä koiran kanssa.

4 kommenttia:

 1. Hurjia vauhteja, mä meinasin kuolla mun vetoihin jotka oli nippanappa alle 5 min/km :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulllakin käy välillä tuo vitosenkin vauhti voimille. Se on niin päivästä kiinni miten kulkee. Urheilullista loppuviikkoa :)

   Poista
 2. Oot kyllä hurja mimmi juoksemaan! Ihan mielettömiä vauhteja painelet! Toi sun vika kilsan veto on käsittämätön!! Vautsi!! :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olin kyllä itsekin vähän ihmeissäni, miten vedot lähti nyt niin hyvin. Ehkä se kunnon energiapuuska osui nyt vaan sopivaan saumaan :)

   Poista