sunnuntai 14. joulukuuta 2014

MONIPUOLISEMPI TREENIVIIKKO

Tämä treeniviikko oli normaalia monipuolisempi ja sisälsi muutakin kuin juoksua. Maanantaina pidin lepopäivän ja kävin vain kävelemässä koiran kanssa. Tiistaina vuorossa oli perinteiset hallitreenit ja juoksu kulki mainiosti. Hallilla on hieman puuduttavaa juosta pidempiä matkoja vain yhtä ja samaa ympyrää, mutta kilsan vetoja siellä on kiva juosta. Tiistain treeni sujui niin kivasti, että ei tarvinnut kertaakaan miettiä montako kierrosta on vielä jäljellä. Tarkemmin hallitreenistä kirjoitinkin jo tässä postauksessa. 

Keskiviikon korisvuoro peruuntui, joten päätin nyt käyttää viikon tutustumisjakson Fressillä. Keskiviikolle varasin ajan siis Sisutalkoot nimiseen treeniin. Tästä intensiivisestä lihaskunto treenistä kirjoitinkin jo keskiviikon postauksessa. Treeni oli kiva ja tähän voisi osallistua uudestaankin. Ennen treeniä lenkitin koiran ja treeneihin menin pyörällä, niin sain hyvän alku - ja loppuverryttelyn.

Torstaina alkoi keskiviikon treeni pikkuhiljaa tuntua kropassa ja etenkin yläkroppa kipeytyi. Torstaina kävinkin vain kävelylenkillä koiran kanssa.

Perjantaille olin varannut ajan huoltotunnille. Tunnilla keskityttiin rullailuun ja tehtiin myös muutamat venyttelyt. Aiemmin en ollut rullaa käyttänyt ja etenkin reiden ulkosyrjältä löysin oikein otolliset kohdat rullailulle. Mitenkään erityisesti en tästä kuitenkaan innostunut ja taidankin jatkaa kehonhuoltoa ihan venyttelemällä. Tunnilla oli kivan rauhallinen tunnelma ja voisinkin kuvitella tällaisen tunnin sopivan myös niille, jotka kaipaavat hetken rauhoittumiseen.

Lauantaina menin Fressin ABS30 tunnille. Tunnilla tehtiin hieman selkiä ja kylkiä, mutta pääpaino oli vatsoissa. Puolisen tuntia kului nopeasti ja liikkeet sai hyvin tuntumaan, mutta olin kuitenkin odottanut tunnista hieman rankempaa. Samoin kuin perjantaina matkat salille taitoin juosten, joten sain vatsatreenille taas hyvän alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn.


Vaikka olin lauantain vatsatreenistä odottanutkin rankempaa, niin kyllä tänään on tuntunut, että vatsoja on eilen tullut tehtyä. Treeniviikon päätteeksi kävin tänään juoksemassa pitkän lenkin. Alkuviikosta ajattelin, että voisin pitkästä aikaa venyttää lenkin pariin tuntiin, mutta huonosti nukutun yön jäljiltä päädyin kuitenkin vain puolitoistatuntiseen. Heräilin useamman kerran yöllä ja aamulla olo oli sen verran pöhnäinen, että parempi oli tehdä vähän aiottua lyhyempi lenkki. 

Kuopiossa on satanut viikonlopun aikana aika paljon lunta, joten lenkillä sai nauttia vaihteeksi valkeista maisemista. Tiet oli aurattu ja hiekoitettu melko hyvin, mutta välillä askel lipsui sen verran, että nastat olisi ollut tänään paras vaihtoehto. Kaikenkaikkiaan aika kiva, hieman erilainen treeniviikko, mutta ei uusista treeneistä edelleenkään löytynyt juoksun voittanutta :)

ma: Lepo
ti: Halli VK 4x1km: 4:42-4:44/km + 4x1km: 4:27-4:32/km + 1km: 3:48/km + alku- ja loppuverkat
ke: Sisutalkoot 30min
to: Lepo
Pe: PK 23 min 4 km + Huolto45 + PK 15 min 2,5 km
la: PK 15 min 2,5 km + ABS30 + PK 19 min 3,3 km
su: Pitkä PK 93 min, 15,8 km, 5:52/km

6 kommenttia:

 1. Juoksualusta ei täälläkään ole ollut ihan optimaalinen perjantain lumisateen jäljiltä, mutta pääasia että on lunta. Voi jösses kuinka paljon se valaisee ja piristää! :)
  Mulla on ollut harvinaisen juoksuvoittoinen viikko, peräti 5 juoksutreeniä! No välillä näinkin :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, hyvin olet ehtinyt juoksemaan :)
  Kiva, kun lunta tuli ja se todella valaisee. Tänään uskaltauduin pimeään metsään, kun lumen vuoksi siellä jopa näki jotain :)

  VastaaPoista
 3. Kivan monipuolinen treeniviikko! :) Välillä tekee hyvää tehdä muutakin, kuin niitä omia lempparitreenejä - ainakin siks, että ne tuntuu sitten tuplasti kivemmalta taas! ;) Totta, että huonojen yöunien jälkeen on turha lähteä vetämään pitkää tai kovaa treeniä, eli kiva kun tajusit kuunnella itseäsi ja teit "vain" puolitoistatuntisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, välillä on hyvä tehdä muutakin kuin niitä omia normitreenejä. Pitää jatkossakin yrittää edes välillä korvata juoksua jollain muulla. Ainakin näin talvisin stä vois yrittää ;)

   Poista
 4. Valkoinen maisema. Ihan parasta! Treeniviikko kuulostaa monipuoliselta, hyväkin kokeilla vähän erilaisia jumppiakin. Kokeilemallahan sitä oppii! Munkin tarkoitus mennä huomenna kokeilee uutta tuntia.. kahotaan tykkäänkö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tuli lunta :)
   Harmi, kun moni sali edellyttää nykyään kuukausien jäsenyyttä eikä myy esim kymmenen kerran lippuja. Kiva ois useamminkin testailla eri tunteja. Toivottavasti sun tunti oli hyvä :)

   Poista