sunnuntai 7. joulukuuta 2014

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 49

Yksi treeniviikko taas takana, onneksi tämä viikko oli edellistään parempi. Maanantaina hölkkäilin koiran kanssa kolme varttia. Lenkki oli kiva ja melkein olisi voinut jatkaa pidempäänkin. Koirakin juoksi kivasti myös tieosuuden, eikä yrittänyt koko ajan pysähdellä. Tiistain hallitreenit eivät puolestaan sujuneet kovin hyvin. Hieman takkuista oli juokseminen ja treeni kävi yllättävän paljon voimille. Alkuverkan jälkeen juoksin puolituntia 4:50/km vauhdilla. Tämän päälle viisi 200 metrin reipasta vetoa noin sadan metrin hölkkäpalautuksilla. Melko reippaasti tuli nuo vedot vedettyä, joten lyhyydestään huolimatta kävivät voimille. Loppuun hölkkäilin vielä noin kilsan verran. Vaikka ei paras treenipäivä ollutkaan niin kivaa vaihtelua oli tuollaiset lyhyemmät vedot.


Keskiviikkona vuorossa oli taas salia ja korista. Koris sujui hyvin ja tällä kertaa urheilusta jäi kivan reipas olo eikä niin väsynyt kuin esim. tiistain treenin jälkeen. Reidet menivät keskiviikon salitreenistä niin tukkoon, että torstaina ja perjantaina piti tyytyä vain kävelylenkkeihin.

Lauantaiaamulle oli sovittu yhteislenkki Arjen Helmihetkiä blogin Sadun kanssa. Noin parikymmentä minuuttia kesti juosta treffipaikalle, sen jälkeen juostiin metsässä noin 45 minuuttia. Tämän jälkeen jatkoin pienen mutkan kautta kotia, jotta sain puolitoistatuntia täyteen. Ei ollut paras juoksupäivä lauantainakaan, joten onneksi yhteislenkki oli sovittu, muutoin olisi varmaan jäänyt lenkki lyhyemmäksi. Seurassa juoksu taittuu paremmin, vaikkei paras juoksupäivä olisikaan :) Sadulle kiitos!

Tänään kävin sitten metsässä juoksemassa kevyen lenkin. Eilen satanut lumi oli vielä maassa, joten pistin ekaa kertaa tänä talvena nastakenkät jalkaan. Muutama aivan sula kohta metsässä oli, mutta muutoin reitti oli luminen. Icebugin nastakengät ovat olleet nyt ainakin jo kolme talvea käytössä. Ihan hyviltä ne lumella tuntuivat, mutta pitää testata vielä liukkailla keleillä. Voi olla, että näillä pärjää vielä tämän talven, mutta ensi talveksi pitänee jo ostaa uudet. Muista nastakengistä ei ole kokemusta, mutta näihin olen ollut kyllä tyytyväinen. Pito on ollut kengissä hyvä ja juoksutuntumakin yllättävän hyvä.


 • ma: 45 min hölkkä koiran kanssa
 • ti: VK hallissa  30 min, 6,2 km, 4:50/km + 5x200m 3:36-3:42/km + verkat
 • ke: sali 1h + koris 1h
 • to-pe: lepo/kävelylenkit
 • la: PK-pitkä 91 min, 15,6 km, 5:48/km
 • su: PK 45 min, 7,3 km, 6:12/km

Reidet ovat vielä tänäänkin tuntuneet hieman tukkoisilta, joten huomenna vuorossa ehkä vain kevyttä koiran lenkitystä. Jospa ne tiistaiksi palautuisivat niin ei tarvitsisi hallitreeneissä enää säästellä.

6 kommenttia:

 1. Nuo on kyllä hitsin hyviä nuo sinun hallilenkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi on mahdollisuus hallitreeneihin näin talvella, kun keli on aina mitä on. Monesti on väsyttänyt lähteä, mutta hyvän treenin tuolla saa aina tehtyä. Jospa huomenna kulkisi taas paremmin kuin viimeksi :)

   Poista
 2. Mun täytyis kanssa hankkia Icebugit, eilen ei tullut juoksemisestä mitään kun tiet oli niin jäässä. Täytyypä kirjoittaa joulupukille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Kyllä nastoilla meno on paljon rennompaa.
   Tänä aamuna oli nastat alla koiraa ulkoiluttaessa ja olivat kyllä tarpeen.

   Poista
 3. Mä oon kans miettinyt uusien talvikenkien ostia. Pitääpä tutustua tuohon icebugin valikoimaanki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen. Mulla on kokemusta vain tästä yhdestä parista, mutta varmaan tulee samalta merkiltä katsottua sittenkin, kun näistä aika jättää.

   Poista