torstai 15. tammikuuta 2015

EKA KERTA JA ALKUVIIKON TREENIT

Tänään kävin ensimmäistä kertaa urheiluhierojalla. Koskaan en ole edes tavallisessa hieronnassa käynyt, joten tämä oli ihan uutta. Olen selvinnyt aika hyvin ilman mitään sen kummempia vaivoja, joten en ole hierontaakaan kokenut tarvitsevani. Nyt säären sisäsyrjällä on ollut vähän tuntemuksia, joten päätin, että on aika testata tätäkin. Noiden säären tuntemusten luulen johtuvan nastakenkien runsaasta käytöstä. Jostain muistan lukeneeni, että nastojen liian hyvä pito saattaisi kipeyttää sääret. Viimeiset lenkit olenkin nyt juossut ilman nastoja.

Hierottavana oli siis jalat ja käsittely teki kyllä välillä aika kipeää. Kipeimmät kohdat olivat reiden sisä- ja ulkosyrjät sekä sääret. Oikea jalka oli myös enemmän hieronnan tarpeessa kuin vasen. Hierojan mielestä hieronnan tarvetta oli, mutta mitään ihmeellistä jaloissa ei onneksi ilmennyt. Tällä hetkellä etenkin pohkeet tuntuvat hieman väsyneiltä ja tukkoisilta. Mielenkiintoista nähdä mitä vaikutuksia hieronnalla on. Kivuliaisuudestaan huolimatta voisin mennä hierontaan ja samalle hierojalle uudestaan. Suosituksesta pidin tänään lepopäivän ja ei näillä jaloilla olisi vielä mieli tehnytkään juosta. Pitää huomenna kuulostella jalkoja, joko pääsee juoksemaan vai tarvitseeko toisen lepopäivän.

Käyttekö te säännöllisesti hierojalla ja mitä hyötyjä olette kokeneet siitä olevan?

Alkuviikosta olen ehtinyt treenaamaan pariin kertaan. Maanantaina pidin sunnuntain pitkän lenkin vuoksi lepopäivän. Tiistaina juostiin totuttuun tapaan hallilla ja treeni oli kova. Melkein tein aiottua lyhemmän treenin, mutta onneksi pinnistelin loppuun asti. Eilen oli vuorossa pienen tauon jälkeen taas sali ja korispäivä ja tänään hieronnan vuoksi siis lepopäivä.

Alla kuva maanantain koiran lenkitykseltä. Huomenna ehkä luvassa vastaavaa, jos jaloista ei ole vielä kunnon lenkille.


4 kommenttia:

 1. Mä oon huomannut myös pohkeiden ja säärien kipeytymistä nyt, kun ostin nuo uudet lenkkarit. Tyypillistä vaivaa "sisäänajaessa" uusia kenkiä. :) Pitäisikin käydä hieronnassa, hyväähän se tekee.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo vähän säikähdin, että alkaa penikat kipeytymään, mutta toivottavasti tämä nyt menee tässä ohi.
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Minä en myöskään käy hieronnassa. Ainoan kerran olen käynyt Tukholman maratonin jälkeen laivalla, mutta se oli muistaakseni aika lyhyt sessio. Mulla on tuttuja, jotka "eivät pärjää" ilman hierontaa, joten kiinnostaisi itsekin kokeilla vaikka muutaman kuukauden ajan. Mutta kun ei ole ongelmia jalkojen kanssa, niin ei tule ajatelleeksi koko hierontaa. Laitapa lisäraporttia, miten on vaikuttanut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ei minunkaan ole hierontaa tullut aiemmin hirveästi mietittyä, koska vaivoja ei ole ollut. Kaipa hieronnassa voisi käydä myös ennaltaehkäsevästi ja ehkä se myös edistää palautumista.
   Ei minulla jalat ainakaan huonommilta ole nyt hieronnan jälkeen tuntuneet, mutta en kyllä ole hirveästi mitään eroakaan huomannut.

   Poista