tiistai 6. tammikuuta 2015

HALLILLA PAKKASTA PAOSSA

Normaaliin tiistaiseen tapaan tänään oli ohjelmassa vauhtikestävyystreeni. Pakkasta oli noin -15 astetta, joten ei tarvinnut paljon miettiä tekisinkö treenin tänään sisällä vai ulkona. Vapaapäivän vuoksi en jaksanut odottaa treeniä iltaan saakka, joten olin juoksemassa hallilla jo ennen puoltapäivää. 

Ohjelmassa oli hallitreeneistä inhokkini eli tasaisella vk-vauhdilla noin kymmenen kilsaa. Vaikka vauhtikestävyystreenit ovat suosikkejani, niin hallissa nämä yhtäjaksoiset juoksut käyvät tavallista enemmän voimille. Tänäänkin olin juostessa ja juoksun jälkeen paljon väsyneempi kuin esim kilsan vetojen jälkeen, vaikka niissä vauhti on aina paljon kovempi. Taitaa se, että nämä eivät ole suosikkitreenejä vaikuttaa hieman tuohon juoksun sujumiseenkin. Lopussa, kun huomasin ettei ole enää montaa minuuttia jäljellä, alkoi vauhti kiihtyä kuin itsestään.

Yritän aina hallilla näitä pidempiä vk-treenejä juostessa olla katsomatta matkaa ja aikaa, jottei epätoivo iskisi. Välillä vilkaisen vain vauhtia, jotta se pysyy suurinpiirtein siinä mikä on tavoitteena. Tänään tavoitteena oli pitää vauhti suurinpiirtein 5min/km tuntumassa ja tässä onnistuinkin hyvin. Reilut kymmenen kilsaa taittui 4:56/km vauhdilla. Pikkuisen jo odottelen sulia teitä, jotta ulkonakin pääsisi tekemään vauhdikkaampia treenejä. Oletan, että nämä vajaan tunnin vauhtikestävyystreenit taittuisivat ulkona ja etenkin niillä sulilla teillä paljon paremmin. Vaikka ei paras juoksupäivä ollutkaan, niin hyvän treenin sain kuitenkin tehtyä. Hyvää tässä päivässä oli tietenkin myös se, että ei tarvinnut pukeutua ulkotreenejä varten vaan sai juosta kevyissä kesävaatteissa.

4 kommenttia:

 1. Joops kyllähän se sisukkuutta vaatii juosta hallissa noinkin pitkää. Mutta varmastikin mukavaa juurikin sen takia, ettei tartte pukeutua liiaksi:) Tässä säässä muutoinkin ei oikein vauhtitreenejä ajatella, kun ei oikein pysty hyvin hengittämään liian kylmällä. Leppoisat lenkit kyllä onnistuu, mutta ei kovat treenit. Ainakaan mulla. :) Mukavaa treeniviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo parasta on juurikin se ettei tarvitse miettiä tarkeneeko. Ulkona pakkanen ja lumi myös hidastuttaa vauhtia sen verran ettei siellä niin kiva nyt olisi näitä vauhdikkaampia yrittääkään.
   Kivaa treeniviikkoa myös sulle!

   Poista
 2. En oo ite ikinä juossut hallissa, mut ainakin juoksumatto on tosi puuduttava. Aika sinnikäs oot kyllä! Kuunteletko mitään musiikkia? Muutenhan aika menee varmaan vielä hitaammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoksumatolla en olekaan juossut pariin vuoteen, minusta se on vielä puuduttavampaa kuin hallissa juoksu. En ole hallilla kuunnellut musiikkia, eilen se kyllä kävi mielessä, mutta en sitten kuitenkaan ottanut mukaan. Pitää vaan yrittää aina ajatella hallitreenin hyvä puolia, kuten sitä ettei tarvitse tarpoa lumessa, niin saa treenin vedettyä läpi.

   Poista