perjantai 2. tammikuuta 2015

PRAHA 28.3.2015

Nyt, kun edellisestä vuodesta on selvitty, on aika kääntää jo ajatukset tähän vuoteen ja uusiin kisoihin ja tavoitteisiin. Edellisessä treeniviikkokatsauksessa vihjasin, että olen ilmoittautunut kevään ensimmäiseen kisaan. Suunnittelimme jotain matkaa keväälle ja tällä kertaa yhdistämme sen juoksutapahtumaan. Tämän vuoden ensimmäinen kisa tulee siis olemaan puolikas Prahassa 28.3.2015 :) Kiva päästä johonkin uuteen kisaan ja kokea myös kisat ulkomailla.

Puolikkaat 2014: Joensuu, Pieksämäki, Kuopio.
Ensi vuoden yhtenä tavoitteena on parantaa puolikkaan aikaa, joten kaipa sitä voisi yrittää jo maaliskuussa. Prahassa kärki juoksee huikeita aikoja ja reittiä mainostetaan nopeana. Jonkun tavallisen juoksijan kokemuksista muistan kuitenkin lukeneeni, ettei reitti mikään erikoisen nopea ole, koska mukulakivillä juostaan yllättävän paljon ja mäkiäkin on muutama. No, niin tai näin kiva fiilis, kun ensimmäinen kisa on tiedossa :) Onko kukaan juossut Prahassa?

Olen juossut tähän mennessä vain pienissä tapahtumissa, joissa aikaa ei ole tuhlaantunut väkijoukossa pyörimiseen ja ohitteluun. Prahaan on tulossa 12500 juoksijaa. Onko teillä kokemusta isoista kisoista? Jos ennätys on tiukassa, kannattaako siitä edes haaveilla, vai tuhlaantuuko aikaa liikaa muiden juoksijoiden välissä pujotteluun ja ohitteluun?

Prahassa emme ole aikaisemmin käyneet, joten jos sinulla on vinkkejä kaupungista esim. ravintoloista ja nähtävyyksistä, niin kuulisin niistäkin mielelläni.

13 kommenttia:

 1. Oi, kiva reissu tulossa! Me oltiin häämatkalla Prahassa, mutta se oli jo vuonna 2006... Kaunis kaupunki, mutta mitään erityistä matkakohdetta ei kyllä ole enää mielessä.

  Kerran olen juossut isommassa tapahtumassa Tukholmassa. Ekat kilsat oli hitaita väenpaljouden takia, samoin toinen kierros, kun ohiteltavia alkoi olla. Ohittelu hidastaa, mutta toisaalta siinä saa varmasti peesiapua, kun todennäköisesti joku juoksee samaa vauhtia. Toivottavasti tulee sopivan viileä sää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viesteistäsi! Pitää toivoa, että peesiapua löytyy. Aiemmissa kisoissa olen saanut aina juosta ihan rauhassa itsekseen, joten kiriapu viimeisille kilsoille olisi tervetullutta.

   Poista
 2. Niin siis vielä Tukholmasta, eivät ohitettavat ihmiset varmaan juurikaan toista kierrosta hidastanut, mutta ohiteltavia oli paljon enemmän kuin ekalla kierroksella. Alussa oli kuitenkin selkeästi hidastavaa se ihmisjoukossa juokseminen, lopussa väsyneenä se ohittelu vain harmitti paljon enemmän. En tiedä olisiko toinen puolikas ollut nopeampi ilman ohitettavia, ei varmaan.

  VastaaPoista
 3. Hei, mä oon tulossa samaan tapahtumaan!! Jee, jee! Siihen ei olekaan enää kauaa ja on kiva, kun voi fiilistellä jonkun toisen kanssa. Mä olen ollut kerran Prahassa luistelukisoissa, mutta en muista siitä reissusta juuri mitään. Syömisen pitäisi olla halpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin lukeneeni, että olet osallistumassa samaan kisaa, kivaa :) Hyvä, että ruoka on halpaa, voi aloittaa sitten kunnon tankkaamisen kisan jälkeen ;)

   Poista
  2. Muakin alkoi kiinnostaa ko. kisa, kun oon katellut puolikkaita keväälle! Hmm.. :)

   Poista
  3. No, tässäpä hyvä vaihtoehto :) Ilmoittautuminen vain sisään.

   Poista
 4. Moikka, oon kans ite miettinyt et ois kiva mennä juoksemaan maraton johonkin Eurooppaan keväällä. Tää kisa vaikuttaakin tosi hyvältä vaihtoehdolta :) pistetään mietintään! Ite oon tykännyt juosta isoissa kisoissa, ison kaupungin maisemia ihmetellessä aika kuluu jotenkin nopeemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt nopeasti vain ilmoittautumaan! Kiva tosiaan päästä kokemaan myös tällaiset isommat kisat.
   Tervetuloa takaisin Suomeen :)

   Poista
  2. Kiitos! :) No harmi kun tuolla näyttääkin olevan matkana vaan puolikas, haluisin vetää kokonaisen Euroopassa! Taidan suunnata johonkin muualle, pitää vielä miettiä. Paljon löytyy tosin vaihtoehtoja! Tsemppiä treeneihin :)

   Poista
  3. Vaihtoehtoja varmasti löytyy. Jos en väärin muista niin Prahassa on ehkä kokonainen toukokuussa.

   Poista
 5. Amsterdamin maratonilla meni aikaa ja ennen kaikkea matkaa todella paljon ihmisten ohitteluun, taisin juosta yli puolikilometriä pidemmän maratonin. Olen vähän sitä mieltä että ennätykset syntyy helpommin pienissä tapahtumissa, missä pääsee juoksemaan optimireittiä ja optimaalisesti omaa juoksia lähes tulkoon alusta asti. Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö ennätys voisi syntyä ja isossa tapahtumassa voi päästä erilaiseen hurmostilaan juostessa, kun kannustusta ja fiilistä on ympärillä ihan eritavalla kuin pienissä tapahtumissa. Ihan varmasti tulet nauttimaan tuosta juoksusta ja hukkaan se ei mene millään tavalla, vaikkei ennätystä syntyisikään. Uskon kuitenkin, että teet uuden ennätyksen maaliskuussa oli paikka, mikåa tahanasa :)

  Tein ite eilen uuden enkan täällä Tromssassa Polar night half marathonilla 1.42.3x ja oon ihan fiiliksissä. Pääsin vielä palkintopallille naiset 30-39 sarjassa, kun tulin kolmanneksi, mahtava fiilis! Eli enkka saattaa syntyä, vaikka tiet olis tosi liukkaat, taivaalta satais räntää ja tuuli olisi kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, onnittelut uudesta enkasta :) Kovan ajan olet haastavassa kelissä juossut!

   Pitää yrittää olla lataamatta liikaa ennätysodotuksia prahaan, juurikin tuon väen paljouden vuoksi. Vaikkei ennätystä tulisikaan, niin saan varmasti hyvän tuntuman juoksukunnosta ja siitä olisiko ennätys mahdollista rikkoa otollisemmissa olosuhteissa. Jos jotain jää hampaankoloon, niin voi olla että loppukeväänkin keskityn sitten pidempien matkojen sijaan puolikkaisiin.

   Poista