maanantai 12. tammikuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 2

Viime viikolla tuli juostua aika kivasti. Viikon treenit alkoi tiistaina vauhtikestävyystreenillä. Ihan parhaiten ei juoksu hallilla kulkenut, mutta tulipahan käytyä.

Keskiviikkona kävin hölkkäämässä palauttavan lenkin. Tavoitteena oli pitää vauhti mahdollisimman lähellä 6 min/km, jotta lenkki toimisi palauttavana. Päivän aikana oli satanut sen verran lunta ettei paljon vauhdikkaampi juoksu olisi kunnolla onnistunutkaan. Varsinkin lenkin alussa ja lopussa auraamattomilla pätkillä vauhti hyytyi aika hitaaksi. Aika kului kuitenkin nopeasti ja kiva oli välillä juosta näinkin rauhallinen lenkki. Tällä kertaa jätin nastat kotiin ja lähdin juoksemaan tavallisilla tossuilla. Tiet eivät olleet nyt jäässä, joten ihan hyvin ilman nastojakin pystyi juoksemaan, vaikka lumisemmilla pätkillä niistä olisi ollut hyötyä. Lumen tultua olen käyttänyt ulkolenkeillä pääosin nastoja. Lähiaikoina säärissä on kuitenkin ollut hieman outoja tuntemuksia, joiden arvelen johtuvan nastakenkien yhtäkkisen runsaasta käytöstä. Jatkossa pitänee jättää nastojen käyttö vähän vähemmälle ja ulkoiluttaa välillä muitakin kenkiä.


Torstaina oli hyvä juoksupäivä. Juoksin tunnin peruskestävyyslenkin vaihdellen välillä vauhtia hieman reippaammaksi ja taas hitaammaksi. Reippain kilsa meni 5:21/km vauhdilla ja hitain 5:44/km. Matkaa lenkille kertyi 10,7 km. Perjantaina pidin lepopäivän ja lauantaina juoksin vastaavan lenkin kuin torstaina. Viikon parhaat treenit oli juuri nämä torstain ja lauantain lenkit. Molemmissa juoksu kulki hyvin ja melko kevyesti.Eilen päätin viikon treenit pitkään lenkkiin. Asteita oli noin -15 ja tuuli oli kylmä, joten lenkille puin vähän reilummin vaatetta. Yhtään vähemmällä varustuksella en olisi tarennut, mutta vähän kankealta juoksu noissa tamineissa kyllä tuntui. Melko hitaalla 6:01/km vauhdilla lenkille tuli mittaa 17,3 km. Tiistain ja sunnuntain lenkit eivät olleet loistavia, mutta kokonaisuutena aika kiva treeniviikko.

Ma: Lepo
Ti: Halli VK 51 min, 10,3 km, 4:56/km + verkat
Ke: PK palauttava 46 min, 7,4 km, 6:10/km, KS 148
To: PK 60 min, 10,7 km, 5:35/km, KS 161
Pe: Lepo
La: PK 61 min, 10,6 km,  5:40/km, KS 161
Su: PK pitkä 104 min, 17,3 km, 6:01/km, KS 159

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti