tiistai 10. helmikuuta 2015

KAHDEN KILSAN VETOJA

Tiistaiseen tapaan juoksin tänään taas hallilla eli vuorossa oli vähän reippaampaa treeniä. Tällä kertaa ohjelmassa oli kuusi kahden kilsan vetoa. Kilsan tai kahden vedot ovat suosikki vk-treenejäni, joten hyvillä mielin tuli lähdettyä juoksemaan. Vaikka juostua tulee melkein saman verran kuin tunnin yhtäjaksoisessa treenissä, niin vedot ovat hallilla paljon mielekkäämpiä juosta.

Treeniin meni tänään aikaa noin puolitoista tuntia. Alkulämmöt sain juoksemalla hallille vajaat kaksi kilsaa. Hallilla aloitinkin sitten vedot samantien. Tavoitteena oli juosta kolme ensimmäistä vetoa vähän alle viiden minuutin vauhtia, kaksi seuraavaa alle 4:45/km ja viimeinen maksimikestävyyttä eli alle 4:30/km. Vedot menikin hyvin suunnitelmien mukaan. Kolmen ensimmäisen vauhdit oli 4:47-4:52/km, kaksi seuraavaa meni molemmat tasan 4:38/km vauhdilla ja viimeinen 4:21/km. Vetojen välissä huilailin minuutin tai pari. Ihan kivasti sujui juoksu tänään. Kilsat tuli aina aika nopeasti täyteen eikä vetojen jälkeen tuntunut, että olisi pidempää palautusta tarvinnut. Toki juoksu kävi voimille ja niin kuin viime viikollakin yllättävän paljon se tuntui taas reisissä. Vauhdit irtosi kuitenkin melko hyvin ilman, että olisi liikaa joutunut yrittämään. Viimeisenkin vedon jaksoi vielä vetää ilman, että se olisi tuntunut ihan hirveältä. Itse asiassa juostessa jaloissa ei tuntunut niin pahalta kuin juoksun jälkeen. Loppuun verkkailin vielä pari kilsaa ja jalat tuntuivat kyllä tosi väsyneiltä. Kaikenkaikkiaan kuitenkin kiva treeni ja paljon mielekkäämpi kuin viime tiistain tunnin juoksu.

Huomenna lepopäivä tulee todennäköisesti tarpeeseen eli luvassa kevyttä koiran lenkitystä. Alla kuva viime lauantailta. Tältä espanjanvesikoira näyttää metsälenkin jälkeen, kun asteet ovat nollassa. Ei onneks paljoa jää tuota lunta tassuihin kiinni...

6 kommenttia:

 1. Voi apua tuota koiraa! :D lagotot on tosi kauniita, mutta "permiksellä" on tosiaan myös varjopuolensa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on tämä kyllä välillä melkoinen lumikasa. Suihkuun joutuu välillä sulatteluun.
   Lagottokin on vesikoira mutta se on vielä eri rotu kun tämä espanjalainen. Aika samalta ne kyllä näyttää, samanlaiset permikset :)

   Poista
  2. Ai, niinpä taitaa ollakin! :) Koirien lenkkikaveri on lagotto, ja on kyllä aika samantyyppinen koira. Ja nyt alkoi sitten vaivaamaan, että kumpaakohan rotua on perhetuttujen koira...

   Poista
  3. Itekään ei aina erota vastaantulevista, että kumpiko se on. Odotan jo kovasti, että päästään trimmaamaan tämä meidän tyyppi. Sitten se ei enää näytä lampaalta vaan ihan ajokoiralta :)

   Poista
 2. Hyvä lenkki-idea. Pitääpä toteuttaa moinen vetolenkki joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Nämä kilsan ja kahden vedot ovat kyllä kivoja :)

   Poista