tiistai 24. helmikuuta 2015

MUODONMUUTOS...

..Ei minun vaan koiran :) Hieman menee nyt sivuun blogin aihepiiristä, mutta koska kyse on kuitenkin minun lenkkikaverista, niin liippaa tarpeeksi läheltä. Kelit meni nyt sen verran lämpimiksi, joten vihdoin päästiin viikonloppuna siis trimmaamaan meidän koira. Muutos trimmaamisen jälkeen on aina niin suuri, että ihan heti ei samaksi koiraksi uskoisi, todellinen muodonmuutos siis.

Espanjanvesikoiran turkin hoito on siitä helppoa, ettei siitä lähde karvaa eikä sitä saa harjata. Turkin hoidoksi riittää takkujen selvittäminen, jos niitä tulee sekä trimmaaminen aina välillä. Turkin ja ihon hyvänä puolena on myös se, että hilsettä lähtee normaalia vähemmän ja silittäessä turkki tuntuu kuivalta. Kädet eivät siis silityksen jälkeen haise tai jää sellaiseksi rasvaisen tuntuisiksi niin kuin joidenkin koirien kohdalla.

Viime vuonna trimmattiin koira vasta maaliskuun lopulla, mutta nyt turkki alkoi huopaantua ja takkuuntua sen verran, että trimmaukselle alkoi jo olla tarve. Tässä talven mittaan on silmien edestä pitänyt leikata karvaa useamman kerran. Myös anturoiden välistä on karvaa lyhennetty, ettei lunta jäisi sinne niin paljon kiinni. Kunnon turkin kanssa koira näyttää vähän pullakalta, multa alta paljastuu aina melkoinen laiheliini. Karvaa lähti taas pussillinen ja koira pieneni ainakin puolella. Alla muutoksen paljastavat ennen ja jälkeen kuvat :) Tosin nuo trimmauksen jälkeiset kuvat valehtelevet hieman, koska livenä koira näyttää vieläkin kynitymmältä. 
4 kommenttia: