keskiviikko 18. helmikuuta 2015

REIPAS KYMPPI

Eilen illalla oli hallilla luvassa kympin testijuoksu. Tavoitteena oli juosta normi vk-vauhtia reippaampaa, mutta ei vetää kuitenkaan täysillä. Hirveästi ei ollut odotuksia juoksuun suhteen, koska niin kuin yleensäkin näihin iltatreeneihin tuli eilenkin lähdettyä hallille hieman väsyneenä. Odotin myös, että viime viikon hieman runsaammat kilsat saattaisivat tuntua jaloissa. Onneksi kuitenkin jalat toimi ja juoksu sujuikin aika kivasti. Yleensä saan hallilla juosta yksin, mutta tällä kertaa lyöttäydyin yhden juoksijan peesiin ja juoksin siinä ensimmäiset seitsemän kilsaa. Alussa meni useampi kierros, ennen kuin juoksu alkoi sujumaan, mutta siinä kilsojen kasvaessa alkoi tuntua paremmalta. Välillä vauhti tuntui jopa rauhalliselta, mutta maltoin siinä vaiheessa mieleni, koska edessä oli vielä useampi kilsa. Viimeiselle kolmelle kilsalle kiristin sitten hieman vauhtia ja kymppi tuli juostua aikaan 46:22. Viimeisetkään kilsat eivät tuntuneet mitenkään erityisen pahalta ja lopulta aika meni melko nopeasti. Odotin, että treeni kulkisi  huonommin ja juoksu olisi rankempaa, mutta yllättävän hyvin juoksu lopulta kulki. Vaikka kymppi tuli juostua tavallista reippaammin ei se tuntunut yhtään niin pahalta kuin lähiaikojen vk-treenit. Alkumatkasta auttoi myös se, ettei tarvinnut juosta itsekseen vaan pystyi roikkumaan jonkun perässä. Usein vk-treenien jälkeen on aika hyytynyt olo, mutta eilen  lähdin hallilta yllättävän pirteänä.  Pitää yrittää keväälle etsiä jokin kympin kisa, niin näkisi paljonko tuosta pystyisi kisassa kiristämään.

Yleensä vk-treenien jälkeen on lepopäivä ja niin on ollut tänäänkin. Koiran kanssa käytiin kävelemässä jäällä. Tyyppi syttyy aina lumipalloista ja hyppi taas innoissaan niiden perässä :)


10 kommenttia:

 1. Upea kuva :) (Ja mahtava aika kympille!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Koirasta saa aina paremmat kuvat kuin taluttajasta ;)

   Poista
 2. Huhhuh jälleen ihmettelen tuota sun vauhtias, mahtava aika! Etenkin jos eet ees antanut ihan kaikkeas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä tästä on vielä vara parantaa :)

   Poista
 3. Upea kympin aika!:) kyllä sitä itsekin huomaa kisatilanteessa aina pystyvänsä parempaan kuin treenatessa kun on kirittäjiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kisat on aina ihan erikseen, niissä saa aina itestään paljon enemmän irti. Treeneissä harvoin vetää ihan niin täysillä.

   Poista
 4. Hieno vauhti. Ei voi kuin ihailla. Ja ihana koiruli. Meidän koira rakastaa myös lumipalloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Koiruuden mielestä lumipallojen lisäksi kepit on jotain aivan huikeeta :)

   Poista
 5. Itse en ole koskaan hallissa tai radalla juossut ja olenkin aina ihmetellyt miten niitä kierroksia pystyy laskemaan niin ettei mene sekaisin? Siis noinkin pitkällä matkalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo kyllä siinä hieman saa keskittyä, että muistaa laskea kierrokset. Tosin yleensä mulla on sisällä foot pod käytössä, joten se hoitaa matkan mittauksen. Nyt se vaan on vähän reistaillut, eikä siihen tiistainakaan voinut luottaa. Välillä varmistelimme toisiltamme, että montako kierrosta vielä.

   Poista