sunnuntai 8. helmikuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 6

Takana on taas kiva treeniviikko, joka sisälsi neljä juoksulenkkiä. Jokainen lenkki tuntui hieman jossain, tiistain vk jopa aika paljon, mutta useamman lepopäivän vuoksi lenkit sujui kuitenkin aika kivasti. Maanantaina pidin sunnuntain pitkän lenkin jäljiltä lepopäivän. Vähän olisi tehnyt mieli juoksemaan, mutta onneksi maltoin, koska tiistain hallitreeni oli siis aika kova. Juoksu tuntui ihan kunnolla jaloissa, joten keskiviikonkin lepopäivä tuli ihan tarpeeseen.

Torstaina oli vuorossa hieman reippaampi pk-lenkki eli tunti aerobisella kynnyksellä. Alkuun hölkkäilin kilsan ja kiristin sitten hieman vauhtia. Rauhallista pk-vauhtia pystyy ihan hyvin hölköttelemään hieman liukkaallakin, mutta kyllä tuli taas nastoja ikävä, kun yritti pitää vauhdin hieman reippaampana. Ensimmäinen puolituntia meni siihen, että kenkä lipsui joka askeleella. Onneksi sen jälkeen hieman helpotti ja juoksusta tuli hieman rennompaa. Hieman liukkaista teistä huolimatta pystyin yllättävän hyvin pitämään vauhtia yllä ja lenkin keskivauhdiksi tuli 5:12/km. Syksyllä tätä vauhtia juoksi mielellään eikä sen eteen joutunut juuri ponnistelemaan. Nyt juoksu kulki hyvin, mutta vauhdin ylläpitämiseksi joutui kuitenkin hieman tekemään töitä.

Perjantaina hyödynsin työmatkaa lenkkeilyyn ja kiersin pitkästä aikaa Saaristokaupungin kautta. Tätä pätkää tuli yhdessä vaiheessa kierrettyä kyllästymiseen saakka, mutta nyt tämä oli kivaa vaihtelua. Vaikka jalat ei parhaassa vedossa olleetkaan, niin juoksu sujui aika kivasti. Tarkoitus oli vaihdella vauhtia pk-alueella ja vaikka juoksentelin ihan fiiliksen mukaan kelloa kyttäämättä oli tämä näköjään toteutunut ihan hyvin. Nopein kilsa meni 5:17/km vauhdilla ja hitain 5:52/km. Aikaa lenkkiin kului 76 minuuttia ja kilsoja kertyi 13,8. Lenkistä jäi mieleen myös se, että aurinko paistoi. Enpä muista millon se viimeksi olisi näyttäytynyt! Minun puolesta lumet vois sulaa ja kevät alkaa nyt!Tänä aamuna viikon treenit päättyi kevyeen puolitoistatuntiseen. Aamulla keli näytti vielä aika karmealta, kun satoi lunta ja tuuli todella kovaa. Hirveän innoissani en siis lenkille lähtenyt, mutta siellä olikin taas ihan kivaa eikä keli ollutkaan niin paha kuin miltä se näytti. Tuuli oli kyllä kova, mutta ei onneksi niin kylmä kuin odotin. Ensimmäiset puolituntia satoi lunta, mutta kun se loppui niin juoksustakin tuli miellyttävämpää. Toki auraamattomat tiet ja tuuli taas hidastivat vauhtia, mutta rauhallinen lenkki oli aikomuskin tehdä, joten eipä se niin haitannut. Puolitoista tuntia kului lopulta aika nopeasti ja hitaalla vauhdilla lenkistä jäi aika kevyt fiilis. Kaikenkaikkiaan hyvä viikko, nyt vaan malttamattomana taas odottelemaan ensi viikon treenejä.

Ma: Lepo
Ti: Halli VK 60 min, 12 km, 5min/km + loppuverkka 2 km
Ke: Lepo
To: PK 60 min, 11,5 km, 5:12/km, KS 174 + alkuverkka 1km
Pe: PK 76 min, 13,8 km, 5:32/km, KS 161
La: Lepo
Su: PK pitkä 94 min, 15,3 km, 6:09/km, KS 153

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti