lauantai 21. maaliskuuta 2015

SUOSIKKIPASTANI

Muutama osoitti kiinnostusta Suhteeni ruokaan postauksessa myös ruokajuttuihin, joten tässä tulisi yksi resepti. Kovin trendikäshän tämä ruoka ei ole, mutta jos joku muukin vielä välillä syö pastaa, niin suosittelen kokeilemaan. Määrät ovat hyvin summittaisia, koska niitä tulee heiteltyä mukaan ihan fiiliksellä. Pasta onkin joka kerta hieman eri makuinen, riippuen siitä mitä ainesta on mennyt minkäkin verran. Voit siis hyvin laittaa aineksia sen mukaan, mistä itse tykkäät. Ruoka saa minulta suuret plussat siitä, että se valmistuu siinä ajassa, kun pasta kiehuu. Sopii siis hyvin esim. lenkin jälkeen tehtäväksi.

  • pastaa (tagliatelle on tähän paras)
  • vajaa purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
  • (oliiviöljyä)
  • valkosipulia
  • ruukullinen basilikaa
  • pinjansiemeniä
  • tuoretta chiliä
  • punasipuli
  • pussi katkarapuja

Laita pasta kiehumaan. Heitä blenderiin aurinkokuivatut tomaatit, basilika, valkosipulit ja siemenet. Aja sekaisin ja lisää joko tomaattipurkissa olevaa öljyä tai oliiviöljyä niin, että blenderi saa koko homman ajettua peston näköiseksi mössöksi. Maista ja lisää valkosipulia, mikäli potkua ei ole tarpeeksi.

Silppua punasipuli ja paista pannulla hetki chilin ja katkisten kanssa. Kun pasta on valmis, sekoita kaikki keskenään. Aika helppoa ja aika herkkua :)



Viimeksi taisin laittaa kolme valkosipulin kynttä ja puolikkaan chilin ja pasta jäi minun makuun hieman liian kesyksi. Ensi kerralla chili melkein kokonaan ja pari valkosipulin kynttä lisää. Katkarapujen kanssa on nyt ollut hieman saatavuusongelmia, joten viimeksi laitoin niiden sijaan kampasimpukoita, sopihan nekin, mutta katkikset sopivat paremmin. Kerran heitettiin mukaan myös pieneksi silputtua ja paistettua chorizoa, sopi hyvin.

2 kommenttia: