sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 11

Tämä viikko ei mennyt sitten ihan suunnitelmien mukaan. Tarkoitus oli vetää vähän kovempi kuuden treenin viikko, mutta alkuviikko meni sairastellessa ja siitä toipuessa. Edellisellä viikolla hieman reippaammat vauhdit alkoi jo kulkemaan melko kivasti ja kovasti odotin, että olisin vielä kaksi kovempaa treeniviikkoa saanut tähän kisan alle. Hieman turhan lähelle kisoja sairastelu sattui, mutta toisaalta mielummin nyt kuin parin viikon päästä. Kunpa sitä nyt vain loppu kuun pysyisi terveenä.

Treenien pariin palasin torstaina, jolloin hölkkäilin kevyesti puolisen tuntia. Perjantaina juoksin ihan kivan pk vk yhdistelmätreenin, josta pk-osuuden koiran kanssa. Lisää treenistä voit lukea tästä. Lauantaina juoksin puolituntia hieman reippaampaa vk-vauhtia (4:38/km) ja vauhti tuntui melko raskaalta. Hurjalta tuntuu, että ennätykseen olisi melkein tuota vauhtia vedettävä koko puolikas. Ei onnistuisi ainakaan tällä hetkellä.  Treenin alkuun ja loppuun juoksin kaksi kilsaa, joten treenille tuli kokonaisuudessaan mittaa 10,5 km.


Tänään suuntasin sitten puolitoista tuntiselle. Hieman edellisen päivän treeni tuntui reisissä, mutta melko kevyesti juoksu kuitenkin sujui. Tämä olikin samalla viimeinen pidempi lenkki ennen puolikasta. Ensi viikko treenataan vielä ihan kunnolla ja sitä seuraavalla viikolla palautellaan.

Ma-Ke: sairastelua
To: PK 35 min, 5,9 km, 5:55/km
Pe: PK 30 min koiran kanssa, 5 km, 6:01/km + VK 30 min, 6,2 km, 4:51/km
La: VK 30 min, 6,5 km, 4:38/km + verkat 2x2km
Su: PK 91 min, 16,1 km, 5:39/km, KS 152

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä loppumetreille! Mulla on usein noita fiiliksiä ennen kisaa, ettei meinaa jaksaa juosta puolta tuntiakaan kisavauhtia. Luulen että se on osittain henkistä epävarmuutta. Kisassa keventelyn jälkeen ja fiiliksen tuoman tsempin voimin sitä jaksaa hurjasti enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oman kunnon epäileminen ennen kisoja on tuttua edellisistä kisoista ja näitä fiiliksiä olisi varmaan ollut ilman sairasteluakin. Pitää vaan olla miettimättä kuntoaan liikaa ja yrittää pinkoa sitten sen minkä jaloistaan pääsee :)

   Poista
 2. Moi! Olen parikymppinen nuori nainen Kuopiosta ja puolimaratonin juoksemisesta olen haaveillut pitkään mutta en ole vielä koitokseen uskaltanut lähteä. Juoksublogisi innostamana, mietinkin että nyt olisi mahdolliseen juoksutapahtumaan aikaa 9vk. Cooperkuntoni on tällä hetkellä 2300-2400m välillä. mitä luulet onko minulla mahdollisuuksia selvitä puolimaratonista 9vk treenauksella kunnialla eli maaliin asti vai kannattaako suosiolla unohtaa ja miettiä myöhemmin kesällä asiaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva, että olet innostunut juoksusta :)
   Kyllä parin kuukauden valmistautumisellakin pystyy puolikkaasta suoriutumaan, etenkin jos on jo jonkin verran juossut aiemmin. Matkaan kannattaa lähteä maltilla, oman kuntonsa mukaisella vauhdilla. Aika vaikea antaa sellaista yleispätevää vastausta mikä olisi riittävä valmistautumisaika puolikkaalla, jokaisella kun on kuitenkin erilaiset lähtökohdat ja erilainen urheilutausta.
   Tsemppiä treeneihin! Tulehan ainakin Kuopio maratonille sitten syyskuussa.

   Poista
 3. Oi sulla koittaa kauden eka kisa pian! Tsemppiä siihen :):)

  VastaaPoista