perjantai 10. huhtikuuta 2015

KASVISPASTA

Ennen pitkiä lenkkejä on hyvä syödä hiilihydraattipainotteisesti, jotta energiaa riittää koko matkaksi. Sunnuntaina päädyinkin testaamaan uutta pastaohjetta, koska maanantaina oli edessä kolkyt kilsaa. Edellisenä päivänä olin syönyt kalaa ja seuraavana päivänä oli luvassa poronkäristystä, joten päädyin kasvispastaan. Suosittelen testaamaan, ohjekin on hyvin helppo.

2 punaista paprikaa
pastaa
mozzarellaa

Pesto:
1 1/2 dl kuorittuja manteleita
3 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
1 ruukullinen lehtipersiljaa hienonnettuna
1/4 tl suolaa

Lisäksi:
1/4 dl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa

1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paahda grillivastuksen (225) alla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta tummuu ja kuori kupruilee.
2. Paahda mantelit kuumassa pannussa. Paahda erikseen myös pinjansiemenet.
3. Kun paprikat ovat paahtuneet, laita ne pussiin jäähtymään. Kuori irtoaa näin paremmin.
4. Keitä pasta.
5. Yhdistä peston ainekset ja jauha sauvasekoittimella tahnaksi.
6. Irrota kuoret paprikoista, paloittele ja pirskottele päälle öljyä, sitruunamehua ja suolaa.
7. Sekoita pasta ja pesto. Sekoita joukkoon vielä paprikat ja nostele päälle revitty mozzarella ja pinjansiemenet. Nauti heti!


Seuraavalla kerralla aion lisätä pestoon vielä muutaman valkosipulinkynnen. Aurinkokuivatut tomaatit sopisivat myös hyvin mukaan, joten ensi kerralla voisi silputa vielä niitäkin pastan joukkoon.

Ohje löydetty täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti