sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 15

Tämän viikon treenit alkoi siis maanantaina pitkällä 30,8 km lenkillä, kun osallistuin juoksutapahtumaan, jossa juostiin Siilinjärveltä Kuopioon. Tiistaina lepopäivä oli paikallaan ja keskiviikkona juoksin tunnin pk-lenkin. Jalat eivät yllättäen tuntuneet maanantain jäljiltä väsyneiltä, mutta reidet ja pohkeet olivat kuitenkin hieman kipeät.

Torstaina heräsin kurkku kipeänä, eikä tarvinnut enää miettiä miksi reissun jälkeen olo on edelleen ollut hieman tukkoinen ja juoksu tuntunut tavallista vaikeammalta. Olo oli kuitenkin muuten ihan ok, joten iltapäivällä suuntasin lenkille. Ajattelin, että jos tuntuu pahalta, niin teen sitten aiottua kevyemmän tai lyhemmän lenkin. Liian pahalta juoksu ei kuitenkaan tuntunut, joten sain treenin tehtyä suunnitelmien mukaan. Alkuun hölkkäilin 10 minuuttia ja sen perään juoksin 45 minuuttia 5:03/km vauhdilla. Loppuun hölkkäilin vielä viisi minuuttia. Kokonaisuudessaan lenkille tuli mittaa 11,5 km.Perjantaina olisi ollut hyvä pitää lepopäivä, mutta päädyin kuitenkin lenkille, koska lauantaina en pääsisi juoksemaan. Alkuun hölkkäilin 10 minuuttia ja sen perään oli tarkoitus juosta kuusi kuuden minuutin vetoa. Juoksu ei kuitenkaan sujunut ja vedot tuntuivat sen verran pahoilta, että tein niitä vain kaksi. Niiden jälkeen päätin vain hölkkäillä kevyesti kotia. Lenkille tuli pituutta 7,5 km.

Tänään tein kevyen puolitoista tuntisen lenkin. Ainoa tavoite oli pitää vauhti rauhallisena eli kilsavauhti mahdollisimman lähellä kuutta. Rauhallinen lenkki sopikin tähän päivään hyvin, koska jalat tuntuivat hieman väsyneiltä alkuviikon treeneistä. Lopulta keskivauhti oli 5:51/km ja kilsoja kertyi 15,3 km.

Viikon ankein lenkki oli perjantain lenkki ja maanantain pitkis puolestaan kivaa vaihtelua perustreeneihin. Kurkkukipu ei onneksi kestänyt kuin kaksi päivää, mutta sen jälkeen onkin saanut niistää. Tukkoisuus saisi jo loppua niin pääsisi kunnolla tekemään taas kovempia treenejä ja voisi suunnitella tulevia kisoja.

Ma: PK Pitkä 2:52, 30,8 km, 5:35/km
Ti: Lepo
Ke: PK 60 min, 10,2 km, 5:55/km, KS 156
To: VK 45min, 8,9 km, 5:03/km + verkat yht. 2,6 km
Pe: VK 2x6min, 2,4 km, 4:56/km + PK 5,1 km
La: Lepo
Su: PK pitkä 90 min, 15,34 km, 5:51/km, KS 155

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti