sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 17

No niin, täällä on vihdoin piiiitkän flunssan jälkeen päästy jo hiukan juoksun makuun. Maanantaina kävin Kuopio maratonin sometiimin kanssa kokeilemassa Fustraa. Teimme vain muutamia kevyitä liikkeitä, mutta silti sain yhdestä kumarrus liikkeestä takareidet jumiin torstaille asti. Lisäksi huomasin, että lonkan koukistajat vaatisivat hieman huolellisempaa venyttelyä. Yleensä venyttelen ne lenkkipäivinä, mutta nyt kun en ole päässyt normaaliin tapaan juoksemaan, on venyttelykin jäänyt lähes kokonaan. Sairastelun aikana on varmasti tullut istuttua normaalia enemmän, joten ei toisaalta ihmekään, jos lonkankoukistajat ovat hieman tavallista kireämmät.Tiistaina lähdin sitten testaamaan juoksua. Kävin koiran kanssa lähi metsässä hölkkäilemässä reilu puolisen tuntia. Juoksu tuntui kuitenkin vielä vähän huonolta, joten muutama päivä oli vielä levättävä ja lenkille suuntasin seuraavan kerran vasta nyt viikonloppuna. 

Eilen ja tänään tein hyvin kevyet lenkit. Eilen juoksin tunnin ja 5:59/km vauhti tuntui yhtä helpolta ja kevyeltä kuin ennenkin. Tänään pidensin rauhallisen lenkin puoleentoista tuntiin. Vauhti (6:01/km) tuntui edelleen hyvin helpolta, mutta sykkeet oli eiliseen tapaan hieman normaalia korkeammalla. Jalat alkoivat myös väsymään jo tunnin jälkeen. Kyllä tässä saa nyt aika paljon tehdä töitä, jotta kunnon saa samalle tasolle kuin maaliskuussa. Toisaalta onpahan ainakin syytä suunnata lenkille ja pääasia että pääsee taas liikkumaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvä että olet päässyt taas lenkkipolulle! Onneksi kunto kasvaa nopeasti takaisin, ja nyt juoksu maistuu varmasti vielä paremmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti se tästä nyt lähtee sujumaan. On jo ikävä sitä fiilistä, kun juoksu kulkee ja vauhdit kasvaa.

      Poista