keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

VIHDOIN VAUHTIKESTÄVYYSTREENIÄ

Eilen pääsin vihdoin vauhtikestävyystreenin pariin ja juoksu kulki odotuksia paremmin :) Hieman epäilin, että mitenkähän reippaammat vauhdit sujuu näin tauon jälkeen, mutta pystyinkin juoksemaan samoilla vauhdeilla  kuin ennenkin. Tunnin treeni sisälsi kymmenen minuutin alku- ja loppuverkat ja viisi kuuden minuutin vetoa kahden minuutin hölkkäpalautuksin. Kaksi ensimmäistä vetoa tein hieman hitaammin 4:56/km ja 4:53/km ja kolme seuraavaa hieman reippaammin 4:43/4:39/4:36/km. Kaksi ensimmäistä vetoa meni vielä aika kevyesti, mutta seuraaville kolmelle piti jo selvemmin kiristää vauhtia. Täysiä ei kuitenkaan tarvinnut juosta ja vauhdit irtosi ilman hirveää yrittämistä. Parin minuutin tauot olivat sopivia, tosin ennen viimeistä vetoa palautus tuntui jo hieman lyhyeltä. Vaikka tunsi juosseensa reippaan treeniin, oli olo kuitenkin lenkin jälkeen tosi hyvä eikä yhtään liian hyytynyt. Tuntiin kertyi kilsoja 11.

Eilen oli muuten jo tosi lämmin juosta. Ohuen vuorettoman takin alla oli vain t-paita, mutta takki oli silti aivan liikaa. Hyvin olisi tarjennut jo ohuella pitkähihaisella paidalla ja varmaan lyhkäisemmillä housuillakin. Tänään olikin sitten taas ihan erilainen keli. Hölkkäilin räntäsateessa palauttelulenkin ja kunnon takille ja hanskoille oli taas tarvetta. Suosittelen sadekeleille lippistä, silloin sade ei juuri haittaa.Huomasitko muuten, että Blogilista lopettaa 1.6.2015. Te, jotka seuraatte blogiani sitä kautta, suosittelen liittymään blogin lukijaksi tuosta vasemmalta. Blogin seuraaminen onnistuu myös Bloglovinin kautta.

2 kommenttia:

 1. Heippa! Minkälainen sykemittari sinulla on? Tai miten pystyt seuraamaan noin tarkasti vauhteja? Mä oon vuoden alusta aloitellu juoksuharrastusta ja nyt koittanu vähän monipuolistaa harjoittelua, mutta jotenkin tuntuu että tollaset vetoharjoituksetkin on niin vaikeaa toteuttaa:/

  Terkuin toinen Piia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Piia, kiva että olet löytänyt juoksun pariin :)
   Minulla on Polarin V800. Tämä mittari on aika monipuolisesti varusteltu, mutta uskoisin että "kevyemmistäkin" malleista löytyy nykyään tuo ominaisuus, että pystyy helposti seuraamaan eri vetojen tietoja. Tässä se onnistuu helposti vain yhtä nappia painamalla ja niin oli edellisessä Garminin mittarissakin. Tuo ominaisuus on kyllä itselle vetoja tehdessä välttämätön.
   Juoksuiloa :)

   Poista