keskiviikko 27. toukokuuta 2015

KYMMENEN KILSAN VAUHTIKESTÄVYYSTREENI

Tänään juoksin lauantain kisan jälkeen ensimmäisen kunnon treenin. Maanantaina jalat tuntuivat kevyellä lenkillä vielä yllättävän väsyneiltä, joten eilen pidin lepopäivän ja kävin vain kävelemässä koiran kanssa. 

Espanjanvesikoira.
Keppihullun kanssa eilisellä kävelyllä.

Hieman olen lähiaikoina kaivannut vaihtelua tuttuihin lenkkireitteihin, joten tänään valitsin hieman harvemmin juostun reitin. Muistelin, että alussa ja lopussa on muutama kunnon mäki, mutta muuten aika tasaista. No, muistin vähän väärin eikä se reitti ihan niin tasainen ollutkaan. Juoksin siis kymmenen kilsaa, josta viimeiset viisi oli tarkoitus juosta alkua reippaammin. Ensimmäiset viisi kilsaa meni 4:52/km vauhdilla ja seuraavat 4:45/km. Vähän reippaammaksi olin suunnitellut tuota toista pätkää, mutta ne taisi olla taas ne mäet, jotka vähän hidastivat matkaa. Usein olen vk-treeneihin, etenkin jos teen vetoja, yrittänyt valita tasaisia reittejä, mutta kaipa sitä vaihtelun vuoksi voisi juosta ne välillä mäkisemmilläkin reiteillä. Verkkailuna kevyttä hölkkää yhteensä kolme kilsaa.

Juoksu sujui tänään ihan ok, vaikkei se parasta menoa ollutkaan. Juostessa jalat eivät tuntuneet liian väsyneiltä, mutta pari tuntia lenkin jälkeen ne olivat aivan poikki. Venyttely onneksi helpotti heti ja vielä voisi yrittää hieman rullailla ainakin pohkeita ja reisiä. Seuraavaksi ohjelmassa pari kevyttä päivää ja lauantaina olisi tarkoitus tehdä vetoja ja yrittää päästä hieman aiempaa lujempaa.

Tänään oli muuten eka lenkki tänä keväänä t-paidassa ja shortseissa, kivan kesäistä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti