torstai 21. toukokuuta 2015

LAUANTAINA TAHKO RUNILLA KYMPPI

Lauantaina kisoihin, nimittäin Tahkolle Tahko runiin :) Matkoina tapahtumassa on maraton, puolikas ja kymppi. Omaksi matkaksi valitsin kympin, koska viikko puolikkaan jälkeen se tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Ymmärtääkseni maasto on aika vaihtelevaa ja koska ollaan Tahkolla, uskoisin, että myös aika haastavaa. Tähän kisaan ei siis lähdetä ennätysjahtiin vaan ihan vaan siksi, että kisoissa on kiva käydä.

Espanjanvesikoira.Koska kisojen välillä on vain viikko, on tämä viikko ollut lähinnä palautumista ja kisoihin valmistautumista. Maanantaina pidin lepopäivän ja tiistaina juoksin kevyen palauttelulenkin koiran kanssa. Eilen kävin sitten testaamassa vähän vauhtia. Vaikka jalat ovat alkuviikon tuntuneet aika hyviltä, kävi eilinen treeni vielä aika paljon voimille ja illalla jalat olivat aika puhki. Verkan jälkeen juoksin ensin kolme kilsaa 4:40/km vauhdilla ja sen jälkeen kaksi kilsaa 4:26/km vauhdilla. Kolmen kilsan pätkä meni vielä ihan ok, mutta tuo kaksi kilsaa oli aika rankka. Tavoitteena oli vetää se 4:15-4:20/km vauhdilla, mutta siihen en eilen pystynyt. Lopussa pääsin vielä niihin samoihin fiiliksiin, mitkä olivat viime vuonna kympin kisassa eli, että on tämä aika hirveetä :) Ehkä pikkasen liian kova treeni tämän saumaan, mutta tulipahan tehtyä. Hetki piti tuon vedon jälkeen nojailla polviin ja hölkkäillä vasta sitten kotia. Verkat eilen yhteensä 3 km. Illalla juoksu toisiaan tuntui jaloissa, mutta venyttely ja rullailu auttoivat hieman. Tänään lepoa ja huomenna ehkä kevyt palauttelulenkki. Jospa sitä lauantaina pääsis tekemään ihan hyvän juoksun eikä hyytyis heti ekoilla kilsoilla.

2 kommenttia:

 1. On sulla kovat vauhdit vedoissa! :) Mä täällä koetan kiristää omaa tahtiani vielä vedoissa, mutta hirveää se on ainakin välillä :D Tsemppiä kymppiin! Mäkin menen sunnuntaina kympin maastojuoksuihin, saa nähdä miten metsäpolulla jalka nousee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedot tosiaan on välillä hirveitä, mutta monesti myös hyvin palkitsevia. Etenkin silloin kun pääsee vähän aiempaa kovempaa tai juoksu tuntuu aiempaa kevyemmältä.
   Tsemppiä sunnuntain juoksuun, toivottavasti kulkeee :)

   Poista