sunnuntai 24. toukokuuta 2015

RASKAS KYMPIN KISA

Eilen juostiin siis Tahkolla Tahko Run, jossa osallistuin kympille. Kisa oli rankka, paljon pahempi kuin viime viikon puolikas. Mietin olinko kuitenkaan palautunut puolikkaalta, mutta todennäköisesti se oli keli ja reitti, mitkä tekivät kisasta rankan. Molemmat olivat nimittäin aika haastavat. Sade alkoi lämmittelyn aikana ja kesti melkein koko kisan ajan. Sade yhdistettynä kovaan tuuleen teki etenemisestä ajoittain aika vaikeaa ja olosuhteet olivat aika hyytävät. Puuska oli välillä niin kova, etten aina kuullut mittarin ilmoittavan kilometrin täyttymisestä.

Kympin kisa.

Ennen kisaa lämmittelin noin kahden kilsan verran ja kahdeltatoista lähdettiin sitten itse kisaan. Reitti lähti kivasti ylämäkeen, jonka jälkeen alkoi kisan pisin alamäki. Pitkästä laskusta huolimatta puuskutin ihan kunnolla heti alussa. Helppo kisasta ei tulisi, sen tunsi kyllä heti ekoilla kilsoilla. Ensimmäiset viisi kilsaa olivat aika tuskaiset ja kisan vaikeimmat. Reitti oli mäkinen eikä siinä auttanut vauhtia seurata, yhtään kovempaa kun en olisi kuitenkaan päässyt. Kilsavauhdit viidellä ensimmäisellä kilsalla olivat: 4:07/4:28/4:45/4:51/4:57/km. Noilla kolmella viimeillä kilsalla näkyy selvästi ylämäkien vaikutus. Viiden kilsan jälkeen alkoi parin kilsan pätkä, joka oli melko tasaista. Juoksu parani siinä heti ja tuntui, että oli vähän enemmän voimia taas juosta. Kilsavauhdit: 4:35 ja 4:29/km. Iloa ei kuitenkaan jatkunut pitkään, seitsemän kilsan kohdalla oli niin kova vastatuuli, että tuntui kuin lähtisin taaksepäin (4:54/km). Pian edessä myös häämötti taas ylämäki. Hieman helpotti, kun huomasin, että kympin juoksijoille oli paljon pienempi nousu ja isompaan ylämäkeen jatkoivat puolikkaan juoksijat. Kahdeksasta yhdeksään kilsaan (4:24/km) oli taas pikkuisen helpompaa, kun tuuli tällä kertaa takaapäin. Aika hyytynyt aloin kuitenkin jo olla. Edessä ja takana juoksijat olivat kaukana, joten yksin piti yrittää taistella maaliin saakka. Yhdeksän kilsan jälkeen tuli vielä pieni nousu, joka vei voimia edelleen, jos niitä enää olikaan. Pian sen jälkeen käännyttiin sillalle, joka vei jo lähelle Piazzaa ja maalia. Sillan loppupäässä oma mittari näytti jo 10 kilsaa (4:27/km), mutta vielä piti jatkaa pieni nousu ja Piazzan kulmalta käännyttiin sitten maalia kohti. Maalissa aika 46:52. Naisissa sijoitus 6/52 ja miehet mukaan lukien 16/80. Huh huh mikä kisa. Kaikki kunnioitus vaan puolikkaan ja kokonaisen juoksijoille, itse en olisi eilen yhtään parempaan pystynyt. Eilen ajattelin ettei enää näitä kympin kisoja, ovat niin hirveitä. Nyt kuitenkin jo kiinnostais, että mihinkä aikaan siitä helpommalla reitillä pystyisi.

Kympin kisa.

Tänään kävin palauttavalla yhdeksän kilsan lenkillä. Viimeisillä metreillä sain nauttia raekuurosta! Ihan tuli eilinen mieleen. Missähän se meidän kesä on!! 

Seuraavaksi kisaksi olin suunnitellut puolikasta Varkaudessa 6.6. Nyt kuitenkin näyttää, että siinä on sellaisia menoja, että kisaan en tuolloin pääse. Ehkä kuitenkin juoksen jonkun toisen puolikkaan vielä kesäkuussa. Sen jälkeen olisi sitten hyvä päättää, juoksenko syyskuussa Kuopiossa kokonaisen.

10 kommenttia:

 1. Aika kova aika kyllä kaikesta huolimatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä tästä pitää vielä olla varaa kiristää, keskivauhti oli kuitenkin lähes sama kuin puolikkaalla. Pitää vaan valita jokin otollisempi reitti sitten ennätyksen yrittämiseen.

   Poista
 2. Onpa kovaa kyytiä, ja vielä kun on puolimara takana! :) Itsellä jäi samanlainen "Haluan revanssin"-olo Pyynikkijuoksusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se minunkin ehkä pitää jokin kymppi vielä juosta, mutta siihen sitten jokin perus tasainen asfalttireitti :)

   Poista
 3. No vau mikä sijotus! Ilmeisen kova reitti. Tuo on hauskaa, kun kisassa tai kisan jälkeen ajattelee, että ei ikinä enää, ja hetken päästä mieli muuttuu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kova joo! Jännä miten äkkiä sitä aina sen tuskan unohtaa ja löytää itsensä selailemasta kisakalentereita :)

   Poista
 4. Kuulostaa aikamoistelta tuskien taipaleelta toi reitti etenkin olosuhteet huomioiden. Hienosti juostu silti, etenkin kun oli tuo puolikas takana :) Omat jalkani eivät olisi moiseen pystyneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisa oli kyllä aika tuskainen ja tuntui raskaammalta kuin pidemmät kisat. Varmaan ne oli ne mäet, jotka kävi eniten voimille. Vaikka kisaankin ennemmin keväällä kuin kesähelteellä, niin ihan tuollaista sadetta ja tuulta en kuitenkaan kisaan enää toivoisi ;)

   Poista
 5. TahkoRunilaisetkin oli mun mielessä Karhunkierroksella:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olit tehnyt siellä kyllä kovan juoksun. Olisinkohan itse edes selvinnyt siellä, kun tuo kymppikin kävi niin voimille!

   Poista