sunnuntai 10. toukokuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 19

Tämän viikon treenit oli suunniteltu niin, että juoksisin puolikkaan ensi viikolla. Lenkkejä oli viiden sijaan neljä, ne painottuivat vauhtikestävyyteen ja pitkää lenkkiä en juossut. Tiistain treeni oli kuitenkin niin vaikea, että ajattelin jättää kisan välistä. Normaalit pk-lenkit ovat kulkeneet ihan ok, mutta vauhtikestävyystreenit ovat olleet aika rankkoja eikä vanhat vauhdit vielä oikein suju. Tähän mennessä olen osallistunut kisoihin aina ennätys mielessä, nyt kun siihen ei ole saumoja, on kisoihin osallistuminen mietityttänyt normaalia enemmän. Toisaalta, nyt voisi ottaa kisan vain reippaana treeninä ilman paineita mistään ajasta. Säästyisi varmaan myös jännittämiseltä, kun ei olisi odotuksia loppuajasta. Vielä en ole siis oikein osannut päättää. Pitää ensi viikon alussa yrittää miettiä mitä sitä tekee.

Tiistain vk-treenin jälkeen juoksin keskiviikkona koiran kanssa metsässä kevyen kolmen vartin palauttelulenkin. Torstaina oli lepopäivä ja perjantaina oli tarkoitus juosta aerobisella kynnyksellä 45 minuuttia. Lenkki meni hieman aiottua reippaammin vaikkei juoksu mitenkään erityisen hyvin kulkenutkaan. Jalat myös tuntuivat yllättävän väsyneiltä vaikka alla oli lepopäivä.

Reipas kymppi

Lauantaina suuntasin juoksemaan reippaan kympin. Suuria odotuksia juoksusta ei ollut, koska tiistain kymppikin jäi kahdeksaan kilsaa ja vauhti oli mitä oli. Tiistaihin verrattuna juoksu kuitenkin kulki paremmin ja sain kympin juostua tiistaita reippaammin. Tuntemus treenistä oli kuitenkin aika kova, mutta ei onneksi niin paha kun tiistaina. Treenin alkuun ja loppuun verkkailin noin kilsat.

Vaikka juoksu ei ole nyt parhaiten kulkenutkaan, niin juoksemaan tekee silti mieli. Etenkin tänään, kun on vihdoin niin kesäinen keli. Jalat kuitenkin kaipaavat eilisen jälkeen hieman lepoa, joten tänään tyydyn kävelylenkkeihin koiran kanssa. Ensi viikonkin aloitan kevyesti, varmuuden vuoksi jos tuleekin lähdettyä kisoihin.

Palauttava lenkki.Ma: Lepo
Ti: VK 38 min, 8 km, 4:49/km + verkat 3 km
Ke: PK palauttava koiran kanssa 45 min, 7,2 km, 6:17/km, KS 151
To: Lepo
Pe: VK 45 min, 8,9 km, 5:04/km
La: VK 47min, 10 km, 4:43/km + verkat 2,2 km
Su: Lepo

Ps. Juoksuttaa blogi löytyy nyt Instagramista nimimerkillä juoksuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti