keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

DAIM-JUUSTOKAKKU

Viime viikonloppuna tuli pitkästä aikaa leivottua. Kakuissa suosin yleensä juustokakkuja, ne kun ovat yleensä hyviä ja ne voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Makukin yleensä vain paranee seuraavaan päivään. Tällä kertaa kakkua tosin nautittiin jo samana iltana. Eli jos tulee vähän kiire, niin kakku kyllä hyytyy parissa tunnissakin ja on heti hyvää :) Ohjeen löysin Emilian Uusi kuu blogista. Sen verran tein muutoksia, että vadelmat vaihdoin mustikoihin ja osan Daim-rouheesta säästin kakun koristeluun. Kakku on hyvin helppo valmistaa, joten onnistuu varmasti vähemmänkin leiponeilta.

Daim-juustokakku

10 kpl Digestive-keksejä
60 g voita
3 (à 56g) Daim-suklaapatukkaa
1 limen kuori
4 rkl limemehua
250 g mascarpone-juustoa
4 dl kermaa
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
jäisiä mustikoita

Hienonna keksit muruiksi, sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Itse olen tehnyt kakut aina irtopohjavuokaa ja siirtänyt jälkikäteen valmiin kakun tarjoiluastialle. Emilian ohjeen mukaan tein tällä kertaa kakun kuitenkin suoraan tarjoiluastialle, eli aseta irtopohjavuoan reunus tarjoiluastialle ja painele keksimuru-voi-seos kakun pohjaksi. Laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Rouhi Daim-suklaa. Raasta limen kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon limenkuoriraaste, sokeri, mascarpone ja Daim-rouhe. Jos haluat koristella kakun Daim-rouheella, säästä osa rouheesta siihen. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita liivateseos täytteeseen. 

Kaada täyte vuokaan ja ripottele jäisiä mustikoita sekaan. Nauti :)

Kakku.

6 kommenttia:

  1. Oioi, nyt kuulostaa niin hyvältä että pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa hyvältä! Millä rouhit nuo Daimpatukat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paloittelin Daimit terävällä veitsellä. Silloin niistä saa helposti sellaista mistä tykkää, joko hienoa rouhetta tai sitten isompia sattumia :)

      Poista
  3. Eih! Liikaa hyviä herkkuohjeita, joka puolella. Ja minä olen herkkulakossa! Juhannuksena oli tarkoitus jokin herkku tehdä. Tämäkin kuulostaa NIIN hyvälle! Nam!

    http://liikunnaniloa1.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei herkkulakko ;) silloin näitä houkutuksia varmaan huomaa joka puolella. Jos maltat juhannukseen, niin tämä kakku sopisi varmasti hyvin myös niihin juhliin :)

      Poista