perjantai 12. kesäkuuta 2015

HUOMENNA PUOLIMARATON

Huomenna  on edessä vuoden toinen puolimaraton, jonka juoksen Ylivieskassa. Kisa on minulle uusi, joten en  tiedä siitä oikein muuta kuin, että puolikas juostaan yhtenä lenkkinä. Edellisissä puolikkaan kisoissa sama reitti on kierretty aina kahteen kertaan, joten tämä on hyvää vaihtelua. Reitistä odotan melko tasaista, koska Pohjanmaalla ei hirveästi mäkiä ole.

Kisaan lähden aika rennoin fiiliksin. Mikähän siinä on, kun viime vuonna kisat vielä jännitti aika paljon, mutta tänä vuonna ei ollenkaan. Voi toki olla, että se jännitys iskee vielä kisapaikalla. Ehkä myös se vaikuttaa, että edellisen puolikkaan loppuaikaan olin jo niin tyytyväinen, ettei nyt ole enää mitään paineita tämän kisan tuloksesta. Toki pyrin nytkin juoksemaan reippaasti, mutta mitään tiettyä tavoiteaikaa kisaan ei ole.

Viime viikko meni treenien suhteen loistavasti. Tein vain reippaampia treenejä ja juoksu kulki hyvin. Tällä viikolla kävin maanantaina ja tiistaina juoksemassa kevyesti puolisen tuntia. Keskiviikkona tein viikon ainoan reippaamman treenin. Alkuun ja loppuun verkkalin kilsan verran ja välissä juoksin vauhtikestävyyttä viisi kilsaa. VK-osuuden keskivauhti oli 4:35/km. Hieman rauhallisemmin olisi treenin voinut vetää, koska juoksu tuntui jotenkin yllättävän paljon jaloissa ja illallakin ne tuntuivat vielä vähän tukkoisilta. Ihmettelin myös taas, että miten sitä on edellisen puolikkaan päässyt niin kovalla keskivauhdilla :) Eilen ulkoiltiin kevyesti koiran kanssa. Tänään ohjelmassa lepoa ja ajo Raaheen, josta ajaa huomenna kisapaikalle noin tunnissa.


Tällä kertaa kisoihin valmistautuminen poikkesi aiemmista kerroista siinä, että olin juhlimassa viikkoa ennen kisoja. Aika harvoin tulee nykyään otettua ja yleensä olen suunnitellut menot niin, että ainakaan ennen kisoja ei tule käytettyä alkoholia. Alun perin minun olikin tarkoitus juosta puolikas jo viime viikolla Varkaudessa, mutta lauantain menoista en kuitenkaan halunnut kieltäytyä. Juhlimisella tuskin on mitään positiivisia vaikutuksia kisatulokseen, mutta tuleepahan nyt testattua onko sillä negatiivisiakaan vaikutuksia. Alku viikosta olin kyllä vähän tavallista väsyneempi, mutta jospa sitä huomenna olisi jo ihan iskussa.

Kisavaatteet on pakattu, joten nyt vaan odotellaan, että pääsee juoksemaan. Toivottavasti ei sada koko kisan ajan, niin kuin nyt on vähän lupailtu.

8 kommenttia:

 1. Hei mäkin oon tulossa Ylivieskaan juokseen! Mulla oli myös tarkoitus juosta siellä eka kisapuolikas, mutta tuntuu, ettei kunto ole nyt kohillaan. Päätin siksi osallistua kuntokympille, niin näkee vähän missä ollaan kunnon kanssa menossa. Ehkä sitten syksymmällä se puolikas :) Mua kyllä jännittää hieman, sillä edellisestä juoksu"kisasta" / -tapahtumasta on useampi vuosi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, ehkä nähdään siellä :) Hurjasti tsemppiä juoksuun!

   Poista
 2. Tsemppiä juoksuun!!! =)

  http://liikunnaniloa1.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä tsemppiä! Odotan jo raporttiasi innolla 😃👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huomenna tulossa kisaraporttia, oli aika rankka kisa!!

   Poista