torstai 4. kesäkuuta 2015

ITSETEHDYT HAMPURILAISET

Jotta ruuanlaitto säilyisi mielekkäänä, on välillä kiva kokeilla uusia ruokia tai vanhoja tuttuja ruokia uudella reseptillä. Viime viikonlopun ruokalistalla oli jotain tuttua, mutta uudella reseptillä. Tein siis hampurilaisia, joihin löytyi ohje Glorian ruoka&viini lehdestä numerosta 4/2015. Muuten etenin aika pitkälti ohjeen mukaan, mutta pestoon meni valkosipulin kynsiä yhden sijaan kolme ja sämpylätaikinaan löytyi parmesaania 1,5 dl sijaan vain desi. Juusto ei taikinassa maistunut, joten seuraavalla kerralla jättäisin sen ehkä kokonaan pois. Pesto oli melko tujakkaa tuolla määrällä valkosipulia, mutta valmiissa hampurilaisessa makua ei ollut yhtään liikaa. Reseptiä suosittelen testaamaan. Nämä oli paljon freesimpejä tavallisiin majoneesia ja cheddarjuustoa sisältäviin hampurilaisiin verrattuna.

Jauhelihapihvit 4kpl
Jauhelihaa 400 g (ohjeessa 600g)
11/2tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla/grillissä haluamaasi kypsyyteen.

Persiljapesto
2 ruukkua lehtipersiljaa
3 valkosipulin kynttä (ohjeessa 1)
n. 11/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 mustapippuria
Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimisella seokseksi.

Tomaatti-sipulisalsa
2-3 tomaattia
1 punaista kesäsipulia varsineen
1/2 sitruunan mehu
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria
Kalttaa tomaatit eli kasta hetkeksi kuumaan veteen. Irrota kuori, poista siemenet ja kuutio hedelmäliha. Hienonna sipuli ja yhdistä tomaatin kanssa. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja sokerilla.

Sämpylät 8kpl
3 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
2 rkl sokeria
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl parmesaanijuustoa (ohjeessa 11/2dl)
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maitoon hiiva, sokeri, öljy, juustoraaste ja suola. Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä noin 5 min. Kohota noin 45 min.
Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Paina sämpylöitä hieman matalammiksi ja laakeammaksi. Kohota vielä noin 30 min. Voitele maidolla ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Halkaise sämpylät ja paista halutessasi pintoja vielä pannulla tai grillissä. Sivele pohja ja kansi pestolla. Täytä sämpylät salaatilla, mozzarellalla, pihvillä ja salsalla ja valuta pestoa vielä täytteiden päälle. Nam!

Hampurilaiset kotona.

Vielä blogilistan lopetettua muistus, että blogia voit seurata Bloglovin'in kautta. Instagramista löydät blogin nimimerkillä juoksuttaa.

4 kommenttia:

  1. Nammm! Näyttää superhyvältä!! Pakko kokeilla!! Tein itse viime viikonloppuna korianteripestoa, ja oli kyllä tosi hyvää! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) meillä puolet sämpylöistä meni pakkaseen, joten seuraavalla kerralla nämä valmistuu nopeasti.
      Itsetehdyt pestot on kyllä yleensä tosi hyviä.

      Poista
  2. Hei!
    Oikein herkullisen näköinen burgeri! Nam!

    http://liikunnaniloa1.blogspot.fi

    VastaaPoista