keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

RIBSIT GRILLIIN

Kesässä on kivaa mm. se, että voi grillata. Tänä kesänä grillaus on jäänyt tavallista vähemmälle, mutta muutamaa uutta ohjetta on kuitenkin ehditty testaamaan. Jos kaipaat hyvää ohjetta ribseille, niin tässäpä olisi sellainen. Resepti on Glorian ruoka&viini lehdestä 4/2015.

1kg ribsejä eli porsaan kylkiluita rivinä

MAUSTESEOS
2 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria

HAUDUTUKSEEN
pullollinen (33cl) kolajuomaa
1/2 l omenamehua

VIIMEISTELYYN
1 limetin mehu
1 punainen chili
2 rkl tuoretta korianteria


1. Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipun kynnet kulhoon ja lisää muut aineet. Hiero seos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi, mielummin vuorokaudeksi. 

2. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi. Kaada kola ja omenamehu kattilaan.

3. Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Anna vetäytyä 20 minuuttia liemessä. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä 10-15 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä noin 1dl ja se on paksua.

4. Kuumenna grilli keskilämmölle. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5 minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit glaseerauskastikkeella vielä grillauksen lopuksi.

5. Purista limetin mehu kypsille lihoille ja hienonna päälle chiliä ja korianteria.

2 kommenttia:

  1. Oi näyttääpä ihanalta täytyy kokeilla tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Hieman valmistus vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee.

      Poista