sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 29

Tämän treeniviikon aloitin lepopäivillä. Olin pienellä reissulla ma-ke ja ajattelin, että sunnuntain tavallista pidemmän lenkin (29 km) vuoksi, voisin pitää nuo päivät lepopäivinä. Varuilta otin kuitenkin reissuun juoksukamat mukaan ja kahden hyötyliikuntapäivän jälkeen olikin jo päästävä juoksemaan. Keskiviikkona kävin aikaisin aamulla juoksemassa kahdeksan kilsaa (44 min, 5:28/km).

Torstaina juoksin kymmenen kilsan pk-lenkin (51 min, 5:02/km). Juoksu ei oikein kulkenut ja tuntui tavallista raskaammalta. Selvästi reissu ja epäsäännöllinen uni- ja ruokailurytmi vielä väsyttivät. Juoksun raskauteen taisi vaikuttaa myös se, että ennen lenkkiä katsoin useita juoksutekniikkaan liittyviä videoita ja yritin juostessa kiinnittää etenkin askellukseeni huomiota. Oma juoksuaskeleeni on turhan pitkä ja matala ja etenkin lenkin alussa ja lopussa yritin saada askelta rullaamaan paremmin. Siinä pomppiessa syke nousi selvästi, joten ei ihmekään että lenkki kävi vähän enemmän voimille. Illalla huomasin myös, että penikoissa oli taas vähän ikäviä tuntemuksia. Tällä kertaa enemmän vain vasemmassa jalassa ja ylempänä kuin aikaisemmin. Tämän seurauksena olin pari seuraava päivää juoksematta. 

Perjantaina kävin aamulla koiran kanssa kävelemässä 45 minuuttia ja testailin samalla jalkaa, mutta koska siinä oli vielä tuntemuksia, päätin siis olla vielä juoksematta. Kävellessä jalassa ei kuitenkaan tuntunut miltään, joten lähdin aamupalan jälkeen heti seuraavalle kävelylle. Etsin lähettyviltä luontopolun, jota emme olleet vielä kiertäneet ja vietimme poluilla puolitoista tuntia. Alla reissulta muutama kuva. Mustamäen näkötornista avautui aika kivat maisemat.
Lauantain aloitin taas koiran kanssa metsälenkillä. Käveltiin noin tunti ja välillä hölkkäilin hieman tunnustellakseni miltä jalkaa tuntuu. Lepopäivä oli vielä paikallaan, mutta jalka tuntui kuitenkin siltä, että päätin sunnuntaina testata kunnon juoksulenkkiä. 

Onneksi jalka tuntuikin tänään ihan hyvältä, ainakaan mitään kipuja ei ollut. Voi tietysti olla, ettei se mitään penikkavaivaa ollutkaan vaan ärtynyt jostain muusta, mutta pitää nyt seurata reagoiko se mitenkään tämän päivän pitkään lenkkiin. Pitkiksen (1:40, 18,6 km, 5:23/km) juoksin tänään enimmäkseen metsätiellä, joka oli kivaa vaihtelua asfaltilla juoksemiseen. Ihan parhaiten ei juoksu kulkenut, mutta tänään riitti ihan vain se, että pääsi juoksemaan :) 

Treeniviikko ei juoksun suhteen ollut mikään paras, mutta liikuttua ja ulkoiltua tuli kuitenkin kivasti. Positiivista vähemmässä juoksussa oli myös se, että vihdoin sain viikon lihaskuntotreenit kasvatettua kolmeen kertaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti