sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

TREENIVIIKKOKATSAUS VKO 30

Takana on aika kiva treeniviikko :) Jonkin verran jouduin vaihtelemaan treenien paikkaa, mutta hyvältä juoksu tuntui näinkin. Viikon aloitin lepopäivällä, koska sunnuntaina olin taas juossut pitkän lenkin. Tiistaina juoksin viikon kovimman treenin, josta kirjoitinkin viikolla jo aiemmin. Lisää treenistä voit lukea täältä. Tiistain vedot kävivät hyvästä juoksijan lihaskuntotreenistä, seuraavina päivinä nimittäin tuntui kuin olisi salilla käynyt.

Keskiviikkona juoksin lenkin pitkästä aikaa kaverin kanssa. Lenkki taittui kivasti, eikä siinä juuri muistanut ajatella vedoista väsyneitä jalkoja. Palauttelulenkille tuli mittaa 8,8 km.

Torstaina olisi ollut hyvä pitää lepopäivä, mutta muiden menojen vuoksi lepopäivä sopi paremmin perjantaille, joten kävin juoksemassa tunnin pk-lenkin. Hieman jaloissa oli vielä tuntemuksia tiistain vedoista, mutta hyvin ne siinä juostessa vertyivät. Ensimmäiset 15 minuuttia juoksin metsässä ja keskivauhti oli tuon osuuden jäkeen 5:31/km. Asfaltille päästyä vauhti kasvoi ja lopulta tunnin lenkille tuli mittaa 11,6 km keskivauhdilla 5:10/km. Odotin lenkistä raskaampaa, mutta juoksu kulkikin hyvin ja jälleen oli kiva juosta.


Perjantaina pidin siis lepopäivän ja viikon pitkikselle suuntasin lauantaina. Lähiaikoina omat tutut reitit ovat alkaneet hieman kyllästyttää, joten tällä kertaa otin kännykän mukaan ja lähdin juoksemaan Kuopiosta Siilinjärveä kohti. Kun kaksi tuntia tuli täyteen, soitin kyydin kotia. Tätä taktiikkaa suosittelen muillekin, mikäli kaipaat vaihtelua tuttuihin maisemiin. Kahden tunnin lenkille kilsoja kertyi 23 keskivauhdilla 5:12/km. Vauhti tuntui hyvältä, enkä yrittänyt sitä lenkin aikana hidastaa tai koventaa. Juoksu sujui kivasti ja tuntui jopa yllättävän hyvältä, etenkin kun lämpöäkin oli miltei 20 astetta. Tällä kertaa jäi sellainen fiilis, että hieman pidempäänkin olisi voinut juosta. Neste oli kuitenkin tuossa vaiheessa jo loppu ja kaksi tuntinen taitaa maratonillekin treenatessa olla ihan riittävästi. Hyvään juoksuvireeseen vaikutti todennäköisesti se, että alla oli lepopäivä ja edellisenä päivänä tuli syötyä riittävästi.


Sunnuntaille oli suunniteltu lepopäivä, mutta menojen peruuntuessa ehdinkin juoksemaan. Tunnin pk-lenkki sujui sateesta huolimatta hyvin, eikä edellisen päivän pitkis tuntunut jaloissa laisinkaan. Lenkin alussa ja lopussa juoksin metsässä ja näiden välissä asfaltilla 35 minuuttia. Metsäosuudet menivät rauhallisemmin keksivauhdin ollessa lähellä 5:30/km ja asfalttiosuus reippaammin vauhdin ollessa lähempänä 5min/km. Lopulta kilsoja kertyi 11,4 km ja koko lenkin keskivauhti oli 5:15/km.

Lähes kaikki lenkit sujuivat tällä viikolla hyvin. Tiistain treeni tuntui raskaalta, mutta lopulta olin siinä saavutettuihin vauhteihin tyytyväinen. Muut lenkit tuntuivat jopa yllättävän hyviltä ja lenkkien jälkeen mietin, että olipa taas kivaa :) Jotta hyvä juoksutuntuma jatkuisi, aloitan huomenna uuden viikon lepopäivällä.

Ma: Lepo
Ti: VK 7 km, 4:27/km + MK 6x500m, 3:55-4:07/km + verkat 3,7 km
Ke: PK palauttava 48 min, 8,8 km, 5:23/km
To: PK 60 min, 11,6 km, 5:10/km
Pe: Lepo
La: PK pitkä 2h, 23,1 km, 5:12/km
Su: PK 60 min, 11,4 km, 5:15/km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti