tiistai 21. heinäkuuta 2015

VAUHTIKESTÄVYYS- JA MAKSIMIKESTÄVYYSTREENI

Tänään tuli juostua melko raskas treeni. Kilsan verkkailun jälkeen ensin 7 km vauhtikestävyyttä ja sen jälkeen vetoja 6x500m maksimikestävyysvauhdilla. Jokaisen kilsan eteen joutui tänään tekemään töitä ja tsemppaamaan, jotta jaksoi juosta koko treenin suunnitelmien mukaan. Jo seitsemän kilsan osuus tuntui reippaalta ja piti tosiaan juosta, että sai vauhdin pidettyä tavoitteessa (4:20-4:30/km). Ensin hieman masensi, että miten se nyt näin käy voimille, mutta vauhti olikin nyt hieman aiempaa reippaampaa (7 km, 31 min, 4:27/km). 


Vk-osuuden jälkeen palauttelin kolme minuuttia ja siirryin sitten vetoihin. Vetojen välissä palauttelin aina kaksi minuuttia. 500m oli tavoitteena juosta aina noin kahteen minuuttiin. Hieman epäilin, pääsisinköhän tuohon vauhtiin, koska alku oli tuntunut jo niin kovalta. Lopulta vauhdit asettuivat kuitenkin aika lähellä tavoitetta: 4:01/4:07/3:58/4:01/3:58/3:55/km. Vedoissa reidet tuntuivat hieman väsyneiltä ja edelleen sai juosta kunnolla, jotta vauhti ei tippuisi liikaa. Huh huh, kävipä voimille, mutta treenin jälkeen oli taas hyvä fiilis, kun sai taisteltua loppuun asti. Vetojen jälkeen hölkkäilin metsäreittiä kotiin 2,7 kilsaa. Kokonaisuudessaan treenille tuli tänään mittaa 15.3 km.

7 kommenttia:

 1. Aina vaan jaksan ihmetellä noita sun vauhtejas, ihan päätä huimaa! Kova treeni tosiaan :) Juoksitko vedot siis radalla vai teitä pitkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kävi kyllä voimille. Vedot juoksin ihan teitä pitkin. Tässä lähettyvillä on melko tasainen kilsan pätkä ja usein käynkin siinä juoksemassa kilsan ja 500 m vedot.

   Poista
 2. Oi sullahan on taso noussut tosi paljon Wau!! Huikeita vauhteja!!

  VastaaPoista
 3. Oi sullahan on taso noussut tosi paljon Wau!! Huikeita vauhteja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pitää välillä yrittää päästä aiempaa kovempaa :)

   Poista
 4. Mä myös ihailen sun vauhtejas! Mahtavaa menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Tänään kyllä tuntuu, että eilen on juostu reippaammin :)

   Poista