sunnuntai 16. elokuuta 2015

LÄNSIRANTA-HÖLÖKKÄ 2015

Eilen osallistuin Länsiranta-Hölökkä juoksutapahtumassa 13,6 kilsan matkalle. Viime vuonna juoksin saman matkan aikaan 1:02:36. Tänä vuonna oli toki tavoitteena parantaa aikaa, mutta kun kisapäivä lähestyi ja juoksutuntuma huonontui, en kisaan lähtiessä tiennyt yhtään, miten tulee käymään. Itse asiassa, mietin vielä perjantaina lähtisinkö kisaan ollenkaan, koska edelliset pari viikkoa juoksu oli sujunut vähän huonommin. Jalat kaipasivat lepoa, mutta kisat vetivät kuitenkin puoleensa.

Ennen kisaa lämmittelin kahden kilsan verran ja tunnustelin missä kunnossa jalat ovat. Juoksu ei tuntunut ainakaan huonommalta kuin edellisellä lenkillä, joten ihan hyvillä mielin lähdin itse kisaan. Mitään tavoitevauhtia tai loppuaikaa en ajatellut, koska en tiennyt yhtään, kulkeeko juoksu vai ei. Suunnitelmana oli vain juosta sitä vauhtia, mitä pystyn ja jos ei yksinkertaisesti kulkisi, niin yrittäisin sitten vain hölkkäillä maaliin.

Onneksi jalka kuitenkin nousi ja juoksu sujuikin paremmin kuin olin etukäteen pelännyt. Alussa juostiin melko pitkään loivaa alamäkeä, mutta sen jälkeen alkoivat ylämäet, joita riittikin sitten lähes loppuun saakka. Vauhtia vilkaisin välillä, mutta en sen perusteella yrittänyt hidastaa tai kiihdyttää vauhtia. Juoksin vain sitä vauhtia mitä pääsin ja toivoin, että jalat jaksaisivat loppuun saakka. Pientä lisä boostia sain juoksuun siitä, että kuulin juoksuaskeleet takani. Luulen, että jos olisin juossut yksikseni, olisi vauhti saattanut hieman tippua. Helppoa juoksu ei ollut, koska reitti oli niin vaativa. Keli oli myös yllättävän lämmin ja harmittelin, kun en hoksannut ottaa kisaan lippistä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja ajoittain meinasi tuntua liian lämpimältä. Kun viimeiselle kolmelle kilsalle siirryttiin metsäiseltä hiekkatieltä asfaltille, pääsi onneksi tuulemaan paremmin. Maali alkoi olla jo melko lähellä, mutta yhden mäen tiesin vielä odottavan edessä. Toiseksi viimeinen kilsa olikin ehkä kisan vaikein ja mäen vuoksi kilsavauhtikin oli siinä hitain. Voimat alkoivat jo loppua ja viimeinen kilsa piti vain sinnitellä maaliin. Aika hirveetähän se taas oli, mutta onneksi tuli osallistuttua :) Tällä kertaa hölökkä meni aikaan 1:01:42 ja keskivauhti oli 4:33/km. Hieman sain parannusta viime vuoden aikaan, joten lopputulokseen olen tyytyväinen. Hyvältä tuntuu myös se, että noin mäkisellä reitillä pystyin tuohon vauhtiin.


Kisan jälkeen hölkkäilin loppuverryttelyksi 15-20 minuuttia. Vaikka kisa oli rankka, pian oli taas ihan normaali ja pirteä olo. Kotiin pääsyä alkoi kuitenkin ikävä päänsärky, jota kestikin sitten koko loppu illan. Nestettä olin kyllä nauttinut melko paljon, mutta ehkä se oli se lämpö, mikä tuon aiheutti. Kisassakin hörpin vettä jokaisella juomapisteillä, mutta ei siinä juostessa tietenkään saa mukista kuin pari hörppyä otettua. Tällä kertaa vesi myös jäi ikävästi hölskymään mahaan, mikä saattoi aiheuttaa sen, että jonkun matkaa juostessa pisti myös kylkeen.


Kisasta jäi kuitenkin hyvä fiilis ja tästä on kiva jatkaa kohti seuraavaa haastetta. Takareidet on selvästi vielä normaalia väsyneemmät ja tukkoisemmat, niin kuin ne ovat olleet koko viikon, joten nyt on luvassa hierontaa ja pari päivää lepoa.

4 kommenttia:

  1. Tosi hurjaa vauhtia painelet! Ja kyllä se kunto siellä säilyy vaikka juoksu välillä huonolta tuntuisikin. Isot onnittelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onneksi kulki kuitenkin lopulta paremmin kuin mitä pelkäsin :)

      Poista