keskiviikko 12. elokuuta 2015

PIKARUOKAA

Arkena suosin usein ruokia, jotka valmistuvat nopeasti, koska iltapäivällä lenkin jälkeen on usein jo kova nälkä. Batatti-porkkanakeitto on tosi nopea ja helppo tehdä, joten tässä simppeli ohje hyvään keittoon.

Bataattia ja porkkanaa vajaa kattilallinen
vettä niin, että kasvikset peittyvät
1 kasvisliemikuutio
1 valion ruokakerma: mustapekka pippurijuusto

Paloittele kasvikset ja keitä, kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella. Itse tykkään hieman paksummasta keitosta, joten ennen soseuttamista vähennän keitinveden määrää. Lisää kerma ja kiehauta. Isoon kattilalliseen kerman voi laittaa kokonaan, mutta pienempään määrään kannattaa lisätä vähän kerrallaan, koska kerma on yllättävän voimakkaan makuinen. 


Keittoa valmistuu helposti kerralla isompi määrä, joten samalla saa ruokaa useammaksi päiväksi ja eväät töihin. Pelkkä keitto ei minulla kovin kauaa pidä nälkää, joten kaveriksi otan yleensä leipää tai raejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti