sunnuntai 27. syyskuuta 2015

VAUHTIKESTÄVYYSTREENILLÄ KOHTI PUOLIMARATONIA

Takana on taas aika kiva treeniviikko :) Palautuminen maratonista nytkähti hyvin eteenpäin; juoksu kulki paremmin, sykkeet pysyivät jo hieman matalammalla ja reippaammat vauhditkin luonnistuivat paremmin kuin viime viikolla.

Tämän viikon treenit painottuivat vauhtikestävyyteen, koska ensi viikolla on edessä siis puolimaraton. Ensimmäisen treenin tein tiistaina ja nuo kilsan vedot sujuivat yllättävän hyvin, eikä juoksu tuntunut enää niin rankalta kuin edellisellä viikolla. Lisää vedoista voit lukea täältä.

Keskiviikkona juoksin kymmenen kilsan pk-lenkin ja sykekin alkoi ilahduttavasti jo pysyä aisoissa. Torstaina jatkoin kevyemmällä linjalla ja juoksin koiran kanssa poluilla noin 40 minuuttia.

Perjantaina juoksin viikon toisen vauhtikestävyystreenin. Ensin 30 minuuttia VK1 alueella (4:36/km) ja heti perään kaksi kilsaa VK2 alueella (4:26/km). Treeni meni ihan hyvin; juoksu ei tuntunut helpolta, mutta ei ylivoimaiseltakaan. Ikävästi maratonilla kipeytynyt jalka alkoi taas vaivata treenin lopussa ja sen vuoksi lyhensin tuon reippaamman pätkän suunnitellusta 15 minuutista kahteen kilsaan. Hieman ikävältä jalka tuntui koko loppuillan, joten lauantain päätin pitää kokonaan lepoa. Nyt toivon, että jalka kestäisi vielä ensi viikon kisan. Sen jälkeen pitää vähentää juoksua ja lepäillä se kuntoon.


Tänään juoksin viikon päätteeksi vielä kolmannen vauhtikestävyystreenin. Jalka tuntui lepopäivän jälkeen heti paremmalta ja vaikka siinä jotain juostessa tuntuikin, niin ei kuitenkaan kipua. Voi olla, että ensi viikolla juoksen suunnilteltua vähemmän, jotta jalka olisi kisassa kunnossa. Viikonloppu meni vieraiden kanssa puuhatessa ja viime yö hieman huonosti nukkuen, joten ihan paras fiilis ei ollut aamulla lähteä juoksemaan noin puolimaratonin kisavauhtista kymppiä. Melkein olisi aamulla tehnyt mieli mennä aamupalan jälkeen uudestaan nukkumaan, mutta jos parasta treenifiilistä jäisi odottamaan, jäisivät treenit varmasti paljon vähemmälle. Kisoihinkin joutuu joskus lähtemään hieman väsyneenä, joten tällaiset aamut voi ottaa vaikka hyvänä treeninä sitä varten. Lopulta juoksu sujui aika kivasti, vaikka syke vähän tavallista korkeammalle nousikin. Hieman samanlainen fiilis treenistä jäi kuin keskiviikkona eli treeni ei ollut helppo, mutta ei ylivoimainenkaan. Tällä viikolla jalat ovat tuntuneet juostessa melko hyviltä, mutta tänään viiden kilsan jälkeen oikean jalan takareidessä alkoi jo tuntua väsymystä. Kolmeen vk-treeniin viikossa en ole tottunut, joten jotain väsymystä ja tukkoisuutta osasin jo kyllä odottaakin. Kymppi meni tänään aikaan 46:07 ja keskivauhti oli 4:37/km. Treenin alkuun ja loppuun verkkailua yhteensä kaksi kilsaa. Kympin keskivauhti oli lähellä kevään puolikkaiden keskivauhtia ja vaikka en ihan kuollut treenin jälkeen ollutkaan, niin kyllä se taas ihmetytti miten sitä on tuolla vauhdilla koko puolikkaan jaksanut!!

Ensi viikolla jatketaan kevyellä treenillä kohti sunnuntain kisaa. Seurailen jalan tilannetta ja katson sen mukaan, mitä treenejä kannattaa tehdä. Tällä hetkellä kisasta on ihan hyvä fiilis. Ainakin vielä olen suhtautunut siihen melko leppoisasti, mitään aikatavoitetta en ole asettanut, enkä tällä kertaa ole jaksanut stressata siitä, palaudunko kisaan mennessä hyvin vai en. Nyt lähinnä toivon, että jalka ei vaivaisi kisassa vaan saisin juosta siitä huolehtimatta.

Ma: Lepo
Ti: VK1 4x1km 4:30-4:34/km + VK2 5x1km 4:22-4:25/km + MK 1km 4:07/km + verkat  2,4 km
Ke: PK 10 km, 54:31, 5:26/km, KS 161
To: Polkujuoksu koiran kanssa 40 min
Pe: VK1 30 min, 6,5 km, 4:36/km, KS 176 + VK2: 2km, 4:26/km, KS 184 + verkat 3 km
La: Lepo
Su: VK 10 km, 46:07, 4:37/km, KS 183 + verkat 2km

2 kommenttia:

 1. Sun inspiroimana kävin tänään lenkin ohessa tekemässä muutamia vetoja siellä kolmisopen rannassa. :) 500m x 5.. Kivaa vaihtelua lenkin ohessa:) Tsemppiä puolikkaalle!:) Vauhti näyttää olevan varsin kohillaan, joten eiköhän mee puolikaskin varsin vauhdikkaasti.. Toivottavasti on mieluisa kisakauden päätös:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, toivottavasti vedot sujuivat hyvin :) Niillä saa kyllä hyvin lisätehoja lenkkiin.

   Kiitos tsempeistä, toivottavasti kisassa kulkee :)

   Poista