lauantai 12. syyskuuta 2015

VIIKKO MARATONISTA

Palautuminen viime viikon maratonista on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Lauantaina ja sunnuntaina etureidet olivat vielä melko tukkoiset ja etenkin  alamäet ja rappuset tuntuivat niissä kivasti. Maanantaina pystyin jo kävelemään ihan normaalisti ja jalat tuntuivat paljon paremmilta kuin viikonloppuna. La-ma tein kävelylenkkejä, mutta tiistaina päätin jo kokeilla kevyttä hölkkää. Juoksu ei kuitenkaan tuntunut vielä hyvältä, vaan vihloi ikävästi etureisiä, joten juoksu piti vaihtaa kävelyyn. Myös keskiviikkona tein juoksun sijaan kävelylenkin.

Torstaina kävin hierojalla ja vaikka oli jo alkanut tuntua hieman siltä, kuin mitään maratonia ei olisi juossutkaan, niin kyllä sieltä löytyi vielä aika kipeitä kohtia. Iltapäivälllä kävin taas kävelemässä kevyen lenkin.


Eilen kokeilin taas juoksua ja hölkkäilin kevyesti vajaan puoli tuntia. Reisiin ei onneksi enää sattunut niin kuin tiistaina. Pientä tukkoisuutta jaloissa vielä tuntui, mutta uskon, että lihakset palautuvat tästä melko pian taas juoksukuntoon. Maratonin jälkeen oikean jalan jalkaterästä kipeytyi ulkosyrjä ja se vaivasi vielä eilisellä lenkillä ja pahenikin hieman loppua kohden. Jalka vaivaa välillä kävellessäkin, mutta toivottavasti tämäkin vaiva häviää yhtä nopeasti kuin ilmestyikin. Hiertymiltä säästyin tällä maratonilla kokonaan, mutta varpaat näyttävät siltä, että maraton on juostu. Muutama varvas on vielä hieman hellänä ja kynsi mustana.

Välillä on kiva testata lähialueiden luontopolkuja ja tänään vuorossa oli Tuusniemen Seinävuoren rotkolaakso. Luontopolku on lyhyt ja helppo kulkuinen, mutta suosittelen kiertämään myös rotkon pohjalla, jossa polku ei kulje. Rotkon pohjalta kallioiden jylhyys tulee esiin paremmin ja kasvillisuus näyttää hienolta. Alla muutama kuva reissulta.Kaikin puolin kroppa on tällä viikolla tuntunut yllättävän hyvältä. Odotin jalkojen menevän huonompaan kuntoon ja olotilan olevan muutenkin väsyneempi. Viime vuonna maratonista kipeytyivät lonkat ja se teki kävelystä muutamaksi päiväksi hieman vaikeaa. Tällä kertaa lonkat eivät kipeytyneet lainkaan ja varmaan senkin takia jalat ovat tuntuneet nyt paljon paremmilta. Viikonlopun jatkan vielä kevyesti, mutta jos jalkaterän vaiva ei mene pahemmaksi, testailen ensi viikolla jo kunnon treenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti