sunnuntai 18. lokakuuta 2015

IHANA PITKIS TREENIVIIKON PÄÄTTEEKSI

Tänään tuli päätettyä treeniviikko kivaan pitkikseen. Viimeiset pari viikkoa juoksu on tuntunut hieman raskaalta ja jalatkin yllättävän tukkoisilta, mutta tänään kulki vihdoin kevyesti. Jaloissa ei tuntunut enää tukkoisuutta, vaan juoksu oli hyvin helppoa ja kevyttä. Viimeiset kaksi viikkoa olen treenannut kevyemmin ja tämän päivän perusteella näyttäisi siltä, että kroppa alkaa vihdoin olla palautunut. 

Päivän pitkikselle tuli valittua aika kiva reitti. Ensin juoksin reilut kolme kilsaa asfaltilla, kunnes pääsin Kolmisopen takaa lähtevälle metsätielle. Tällä tiellä olen juossut aiemminkin, mutta en ole koskaan juossut sitä loppuun asti. Tiesin, että reitti päättyy Karttulaan päin menevän tien varteen, mutta en tiennyt yhtään, kuinka pitkä metsäosuus on. Tällä kertaa varasin mukaan juotavaa ja muutaman geelin ja lähdin siis testaamaan reittiä. Metsässä oli kiva juosta, oli niin rauhallista ja kaunista ja jalat kuljettivat kivasti eteenpäin. Tosi kivaa oli myös se, että loppuosa reitistä ei ollut tuttua, joten en tiennyt yhtään, mitä minkäkin mutkaa takaa tulee vastaan. Lopulta tupsahdin autotien varteen, kun lenkkiä oli takana 50 minuuttia. Metsäosuus olikin siis odotettua lyhyempi, eikä vielä kiinnostanut lähteä tutuille reiteille ja kotia kohti. Päädyin jatkamaan lenkkiä Karttulaan päin, mutta metsäosuuden jälkeen asfaltilla juoksu tuntui hieman tylsältä. Onneksi pian ilmestyi kylttejä unohtamastani von Wrightin kulttuuripolusta ja vajaan 20 minuutin asfalttiosuuden jälkeen pääsinkin takaisin metsään. Tässä vaiheessa kilsoja oli takana 12,4 keskivauhdilla 5:27/km. Muutaman kerran olen käynyt polun kävelemässä, mutta aiemmin en ollut siellä juossut. Nyt juoksentelin poluilla ja välillä metsätiellä vajaat 45 minuuttia ja oli kyllä kivaa. Maisemat olivat huikeat ja juoksu vain tuntui niin hyvältä ja helpolta. Pitää kyllä lähempääkin etsiä taas joku uusi metsä/polkureitti testattavaksi. Tällä kertaa ei tarvinnut huolehtia siitä, että jaksaisin juosta vielä kotiin saakka, vaan kahden tunnin lähestyessä soitin kyydin kotia. Kyytiä odotellessa juoksentelin vielä asfaltilla noin 2,5 kilsaa, jotta sain kilsoja puolimaratonin verran kasaan. 21.11 kilsaa taittui ajassa 2:05 ja polkuosuuden vuoksi koko lenkin keskivauhti oli hyvin rauhallinen 5:56/km. Tämä taisi olla syksyn tähän astisista lenkeistä paras :) Reitti oli tosi kiva ja vaihteleva ja lisäksi juoksu kulki hyvin. Näitä kiitos lisää :)Pitkiksen lisäksi juoksin tällä viikolla kaksi muuta lenkkiä. Maanantaina juoksu ei siis oikein sujunut, joten päätin pitää vielä kevyemmän treeniviikon. Lisää maanantain treenistä voit lukea tästä. Tiistaina ja torstaina kävin kävelemässä koiran kanssa ja keskiviikkona pidin lepopäivän. Perjantaina kävin puolestaan juoksemassa 12 kilsaa (66min, 5:32/km, KS 161). Lenkin alkupuolella jalat tuntuivat vielä yllättävän raskailta, mutta onneksi juoksu parani loppua kohden. Lauantaina pidin taas lepopäivän. Tavallista kevyempi treeniviikko siis takana, mutta luulen, että lepo on nyt siis auttanut ja tästä on hyvä jatkaa uuteen treeniviikkoon :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa huipulta! Ja täällähän reittikertomusta löytyikin, ihan tarkkaan en hahmottanut, että missä tuollainen reitti meneekään. Olispa muuten kiva joskus käydä tutustumassa uusiin paikkoihin yhdessä! Jos joskus aikataulut natsaisi yhteen. Ehkä joku päivä vielä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää yrittää vielä syksylle löytää yhteinen lenkkipäivä :)

      Poista